Grip en controle nieuwe Makita schroevendraaiers geoptimaliseerd


EINDHOVEN, 20100118 -- Makita uit Eindhoven heeft de machinebouw van de gehele lijn nieuwe 230 V schroevendraaiers sterk verbeterd. De types FS2300K, FS2500K, FS2700K, FS4000K, FS4300K en FS6300K zijn smaller, compacter en meer in balans. De greep en controle zijn daardoor geoptimaliseerd; de druk kan exact in het centrum van de bithouder worden uitgeoefend. Standaard LED-verlichting en een neusstukhouder onder de machine zijn noviteiten die zorgen voor extra gebruiksgemak. De schroevendraaiers zijn vanaf half januari leverbaar.

Met uitzondering van de FS4000K zijn alle schroevendraaiers voorzien van ingebouwde LED-verlichting, zodat de gebruiker ook in niet verlichte ruimtes snel de volgende bevestiging kan vinden. Een neusstukhouder onder de machine zorgt ervoor dat de gebruiker bij een bitwissel geen handen tekort komt. Het neusstuk kan tijdelijk heel eenvoudig in deze houder worden opgeslagen. De schroevendraaiers zijn gemakkelijk herkenbaar. Op iedere machine staat het onbelaste toerental aangegeven in een duidelijke range van 2.500, 4.000 of 6.000 min-1. Hierdoor is direct inzichtelijk welke machine de gebruiker moet pakken.

Herkenbare range
Voor het schroeven van gipsplaten op hout is de 2.500 min-1 machine (FS2300K) zeer geschikt. Tot de range van 4.000 en 6.000 min-1 (FS4000K, FS4300K en FS6300K) behoren de machines voor het schroeven van gipsplaten op metalstuds. De FS2500K is een specifieke metaalschroevendraaier en met de FS2700K kunnen zowel metaal- als houtschroeven worden verwerkt. Dit laatste type is voorzien van een instelbare slipkoppeling voor afstemming op het oppervlak. Alle schroevendraaiers worden standaard geleverd in een koffer. De nieuwe types komen in de plaats van de bestaande schroevendraaiers. Uit de `oude serie' blijft alleen type 6807 leverbaar.

Over Makita
Makita bestaat sinds 1915 en ontwikkelt en produceert in tien fabrieken in alle werelddelen gereedschap voor professionals en semi-professionals. Met meer dan 10.000 werknemers wereldwijd is het een van ´s werelds grootste producenten van professioneel elektrisch gereedschap. 35 jaar geleden kwam Makita naar Nederland. Zowel toen, nu, als in de toekomst blijft Makita gereedschap ontwikkelen waarmee de gebruiker gezonder, gemakkelijker en productiever kan werken. Makita innoveert continu en dat resulteert in elektrisch gereedschap van hoge kwaliteit. Een lange levensduur, hoogwaardige afwerking, gebruiksvriendelijkheid, prestaties van de machine en ingebouwde veiligheid, zijn de belangrijkste kenmerken van Makita gereedschap.





Ingezonden persbericht