Noviteiten centraal in stand Makita VSK


EINDHOVEN, 20100118 -- Makita uit Eindhoven presenteert tijdens de VSK van 1 t/m 5 februari a.s. een aantal nieuwe machines. De 5 kg breekhamer voor SDS-MAX beitels met een actieve Anti Vibratie Technologie (AVT) is nieuw op de markt. Ook de Lithium-ion 18 V plaatscharen en de 36 V Lithium-ion combihamer zijn recent geïntroduceerd. Makita verzorgt tijdens de beurs demonstraties en geeft professioneel advies voor iedere klus. Daarnaast krijgen bezoekers volop gelegenheid het nieuwe gereedschap zelf te testen en te ervaren. Makita staat in hal 2, stand C114.

De Makita HM0871C breekhamer uit de 5 kilogram klasse is geschikt voor SDS-MAX beitels en is uitgerust met een actief trillingsreductiesysteem (AVT). Door het voelbaar lage trillingsniveau mag de gebruiker twee keer zolang met deze machine doorwerken: 3 uur in plaats van 1,5 uur. De breekhamer is standaard voorzien van een grote D-zijhandgreep, zodat de machine in alle richtingen goed vast te houden is. Het ingebouwde `soft no-load' brengt het stationair toerental omlaag als er geen druk op de beitel staat. Dit is duurzamer en zorgt tegelijkertijd voor meer comfort. De nieuwe breekhamer HM1317C beschikt over grotendeels dezelfde eigenschappen maar is geschikt voor 30 mm zeskantige beitels.

Accu plaatschaar met draaibare kop
Met de BJS130RFX brengt Makita de lichtste accu plaatschaar op de markt met Lithium-ion technologie. Dankzij de 360º draaibare kop kan de gebruiker ergonomisch knippen in elke positie. De schaar heeft een maximale capaciteit voor RVS van 1,0 mm en is geschikt voor het verwerken van o.a. RVS platen, zinken en aluminium plaatmateriaal, luchtkanaalkokers en metalstuds. De machine is uitgerust met een lichte, krachtige en energiezuinige 4-polige motor en standaard voorzien van een handige riemclip, die zowel rechts als links te dragen is.
De nieuwe plaatscharen BJS160RFX en BJS161RFX hebben een rechte, compacte vorm en zijn daarmee geschikt voor het knippen van rechte stukken. De bediening boven- en voorop de machine zorgt voor meer controle. De gebruiker kan de messen aanpassen aan de dikte van het oppervlak voor een minimale vervorming van het werkstuk.

Lithium-ion combihamer
De nieuwe BHR261 is de krachtigste accu combihamer door 36V Lithium-ion accu's. Geschikt voor gaten tot 16 mm, maar ook gaten tot 26 mm in beton kan deze machine aan. Door de positie van de accu heeft deze machine een hele goede balans. Bezoekers kunnen de kracht en snelheid van deze combihamer zelf ervaren in de stand.

Over Makita
Makita bestaat sinds 1915 en ontwikkelt en produceert in tien fabrieken in alle werelddelen gereedschap voor professionals en semi-professionals. Met meer dan 10.000 werknemers wereldwijd is het een van ´s werelds grootste producenten van professioneel elektrisch gereedschap. 35 jaar geleden kwam Makita naar Nederland. Zowel toen, nu, als in de toekomst blijft Makita gereedschap ontwikkelen waarmee de gebruiker gezonder, gemakkelijker en productiever kan werken. Makita innoveert continu en dat resulteert in elektrisch gereedschap van hoge kwaliteit. Een lange levensduur, hoogwaardige afwerking, gebruiksvriendelijkheid, prestaties van de machine en ingebouwde veiligheid, zijn de belangrijkste kenmerken van Makita gereedschap.





Ingezonden persbericht