Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek


23 december 2009

Directeurswisseling Instituut voor Nederlandse Geschiedenis

Dr. Donald Haks, directeur van het NWO-instituut ING (Instituut voor Nederlandse Geschiedenis) treedt eind januari af om zijn carrière in de wetenschapsbeoefening voort te zetten bij de Universiteit Leiden. Donald Haks wordt opgevolgd door prof. dr. Peter Sigmond, die per 18 januari 2010 aantreedt als directeur ad interim. De benoemingsperiode van Sigmond is tijdelijk in verband met de lopende verkenning tot fusie tussen ING en het Huygens instituut van de KNAW.

Donald Haks zal vanaf februari 2010 aan de slag gaan met onderwijs en onderzoek op het gebied van de Nederlandse geschiedenis in de zeventiende en achttiende eeuw. Hij gaat werken bij de faculteit Geesteswetenschappen bij het instituut voor Geschiedenis van Universiteit Leiden. Met zijn overstap sluit Haks na 18 jaar zijn directoraat voor het ING af.

Peter Sigmond, de opvolger van Haks, is historicus en was achtereenvolgens werkzaam als uitgever, directeur van de Rijks Archiefschool en directeur van het Legermuseum te Delft. De afgelopen jaren werkte hij bij het Rijksmuseum. Daar was hij aanvankelijk hoofd van de afdeling Nederlandse geschiedenis en vervolgens tot juli 2008 directeur Collecties. Hij was van 1998 tot 2002 bijzonder hoogleraar Nederlandse Cultuurgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam.


---



Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek