Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa


Informatieavonden over het Ontwerp Omgevingsvisie Drenthe

Gedeputeerde staten hebben het ontwerp Omgevingsvisie Drenthe vastgesteld en leggen deze met de daarbij behorende Duurzaamheidsbeoordeling (m.e.r.) ter inzage. Het ontwerp van het nieuwe Drentse omgevingsbeleid ligt vanaf 7 januari 2010 gedurende zes weken ter inzage. In die periode houden GS ook drie informatiebijeenkomsten in verschillende delen van de provincie.

De Omgevingsvisie Drenthe wordt de komende jaren het belangrijkste document waarop de provincie keuzes gaat maken voor de toekomst. Geprobeerd is een goed beeld te krijgen van wat er aan denkbeelden over de toekomst van Drenthe in de provincie leeft. Bij consultatierondes zijn gemeenten, waterschappen, verschillende belangenorganisaties en burgergroepen betrokken geweest. Ook is gesproken met de Adviescommissie Fysieke Leefomgeving (AFLO). De statencommissie omgevingsbeleid heeft het concept op 25 november jongstleden besproken en vindt het 'voldoende rijp' om als ontwerp ter inzage te leggen. Dat gebeurt van 7 januari tot en met 18 februari.

De Drentse burgers worden geïnformeerd tijdens drie 'Burgersessies' in respectievelijk Emmen, Roden en Frederiksoord. Vlak voor de zomervakantie van 2010 moet de uiteindelijke Omgevingsvisie Drenthe een feit zijn.

Meer informatie: Ontwerp Omgevingsvisie Drenthe