Option N.V.

Contact for Media

Jan Poté
PR & Media Relations
j.pote@option.com

+32 475 92 55 82
18/1/2010

uCAN software geleverd met nieuwe iCON 505M USB-modem

LEUVEN, België â 18 januari 2010 â Option, de specialist op het vlak van draadloze communicatie, kondigde vandaag aan dat het uCAN(TM) Connect software gebundeld heeft met de nieuwe lijn van USB-modems, de iCON(TM) 505M, en deze levert aan Europese netwerk operatoren. Deze aankondiging toont het engagement van het bedrijf om geïntegreerde 3G-oplossingen te leveren aan zijn klanten, bestaande uit software, hardware en services.

uCAN Connect is het spraakmakende, configureerbare, uiterst aanpasbare en gemakkelijk te gebruiken connection manager softwareplatform van het bedrijf. De software komt tegemoet aan de vereisten van de operator voor een eenvoudige, modulaire, gemakkelijk te gebruiken en te ondersteunen connection manager die snel kan worden aangepast aan de behoeften van hun verschillende kanalen, zoals regionale entiteiten van de operatoren, MVNOâs, gebruikercommunities of resellers. uCAN Connect software vermindert voor de operatoren de kosten die typisch geassocieerd worden met een connection manager en dit via een unieke combinatie van zaken zoals de smart skinning engine die een optimale customisatie mogelijk maakt, de mogelijkheid om later nieuwe softwarepacks met andere toepassingen toe te voegen, het feit dat de software ook echt platformonafhankelijk (Windows, Mac OS of Linux) is en dat er en interface voorzien is die toelaat dat nieuwe producten worden ondersteund â zowel van Option als van andere fabrikanten.

De iCON 505M USB modem zelf heeft een gestroomlijnd en robuust design. De USB-modem kan in heel Europa worden gebruikt en biedt een uitzonderlijk prestatievermogen, waarbij down- en uploadsnelheden tot 14,4 Mbps en 5,76 Mbps respectievelijk kunnen worden bereikt. Zo kunnen grote bestanden worden verstuurd of hoogwaardige streaming-media worden verwerkt aan snelheden die te vergelijken of zelfs hoger zijn dan deze die we terugvinden thuis of op kantoor. De USB-modem bevat ook een micro-SD sleuf voor het opslaan van toepassingen en inhoud, zoals documenten, muziekbestanden of videobestanden. De USB-modem is toekomstgericht omdat hij geüpgraded kan worden via het internet, waardoor toekomstige netwerkstandaarden geïntegreerd kunnen worden zodra ze beschikbaar zijn in de netwerken van de operatoren.
De eigenschappen van de iCON 505M USB-modem in combinatie met het uCAN Connect platform maken van dit product de ideale mobiele breedbandoplossing voor zowel de consumenten- als de zakelijke markt.

Option neemt deel aan het Mobile World Congress, âs werelds toonaangevende evenement op het gebied van mobiele communicatie (Spanje, Barcelona, 15-18 februari 2010). Bezoek ons in hall 2, stand 2J54. Journalisten die een interview wensen: contacteer Jan Poté, PR & Media Relations, tel +32 475 92 55 82, e-mail: j.pote@option.com Â