Gemeente Soest

Lees voor

De jaarwisseling in Soest is rustig verlopen

18 januari 2010

De trend van minder schade aan gemeentelijke eigendommen van de afgelopen jaren zet zich in Soest nog steeds door. Tijdens de afgelopen jaarwisseling is er in de gemeente Soest voor ruim 8.000 euro aan schade aangebracht aan gemeentelijke eigendommen.

Dit is het laagste bedrag sinds de start van de schaderegistratie. In vergelijking met vorig Oud en Nieuw werd voor 4.000 euro minder schade aangericht.

Putdeksels

De jaarwisseling in Soest verliep wederom relatief rustig. Dit sluit aan bij het landelijke beeld. Afvalbakken, verkeersborden en putdeksels waren net als voorgaande jaren opnieuw het mikpunt van schade. Met name de verkeersborden moesten het ontgelden. De gemeente betreurt het ook dat tijdens de jaarwisseling ernstige overlast werd veroorzaakt rond het Verzetsmonument.

Afstemming

Structurele aandacht, onderling overleg en goede afstemming tussen gemeente, politie, brandweer en andere instanties hebben waarschijnlijk bijgedragen aan het rustige verloop van de Nieuwjaarsnacht. Burgemeester Noordergraaf is tevreden met deze resultaten en bedankt de Soester inwoners voor wederom een rustige, veilige en mooie Nieuwjaarsnacht.