Ingezonden persbericht


Persbericht

Duurzaam leven begint bij de voordeur

HORNBACH biedt langverwacht alternatief voor 'foute' deuren en kozijnen

Nieuwegein, 18 januari 2010 - Doe-het-zelvers kunnen nu bij HORNBACH aankloppen voor deuren en kozijnen van hout dat legaal is gekapt. De bouwmarkt heeft deze maand het enige serieuze alternatief voor de tropische houtsoort Merbau in zijn winkels geïntroduceerd. Deze houtsoort, Cedrorana, is voor 100% FSC-gecertificeerd, wat garandeert dat er bij het kappen rekening is gehouden met mens en natuur. Dit soort initiatieven toont volgens de doe-het-zelfketen aan dat het einde van 'fout' hout in de bouw in zicht komt.

De noodzaak van FSC-gecertificeerd hout staat bij HORNBACH al jaren hoog op de agenda. Maar alleen het veelal illegaal gekapte Merbau-hout kon voorheen aan de eisen voldoen die er aan buitenhout worden gesteld. "Met het Cedrorana-hout voor kozijnen en deuren bieden wij nu een milieuvriendelijk alternatief voor de Indonesische houtsoort", verklaart Henk Bakker, hoofd inkoop bij HORNBACH. "Een alternatief met uiteraard wel dezelfde positieve eigenschappen van Merbau, zoals de weerbestendigheid en duurzaamheid. Ik verwacht dan ook dat het reduceren van Merbau-hout dit jaar hét thema wordt in 'houtland' Nederland!"

Over FSC
Forest Stewardship Council (FSC) is een internationaal netwerk ter bevordering van verantwoord bosbeheer. Het internationale, onafhankelijke FSC-keurmerk verzekert dat grondstoffen voor hout- en papierproducten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen, waar aandacht is voor ecologische, sociale en economische aspecten. Grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties, vakbonden, boseigenaren en vele grote en kleine bedrijven staan achter FSC. Op dit moment is wereldwijd ruim 110 miljoen hectare bos gecertificeerd. De stichting FSC Nederland, een bedrijvenplatform met ruim 200 deelnemers en 100 convenantpartners, streeft naar een zo groot mogelijk aandeel van FSC-hout en -papier op de Nederlandse markt.

Over HORNBACH
HORNBACH is een onafhankelijke familieonderneming met een bedrijfshistorie van meer dan 130 jaar. In het concern werken meer dan 13.000 mensen. De grootste operationele dochter, HORNBACH-Baumarkt-AG, heeft op dit moment 131 bouw- en tuincentra in negen Europese landen. Daarnaast zijn er in de regio Zuidwest-Duitsland nog eens 21 groothandelsmarkten voor bouwmaterialen. In Nederland heeft het concern acht vestigingen. HORNBACH kan als het enige beursgenoteerde familiebedrijf binnen de top tien in de doe-het-zelfbranche terugkijken op een bedrijfshistorie van vijf generaties.



Ingezonden persbericht