Ingezonden persbericht


Persbericht
18 januari 2010

Leidse musea omarmen Bonaventuracollege als eerste VIP-school

De VIP-school is een bijzondere en intensieve samenwerking tussen de Leidse musea en het VMBO-onderwijs. Docenten en leerlingen genieten gedurende één schooljaar van een speciale VIP-behandeling. De leerlingen nemen onder andere een kijkje achter de schermen van het museum, waarbij een conservator in het depot vertelt over de museumverzameling. Ook geven de leerlingen iets terug aan de musea, een film ter promotie van het gezamenlijke onderwijsprogramma BeMused.

Directeur van het Leidse Bonaventuracollege Boerhaavelaan, Clemens Steekelenburg, is wild enthousiast en staat te popelen om de eerste VIP-school te worden. "Ik kijk er nu al naar uit om het grote nieuws bekend te maken op de open dag van mijn school eind januari." Het Bonaventuracollege aan de Boerhaavelaan is een school voor VMBO-onderwijs waar kunst en cultuur een belangrijke plaats innemen. Aan de wanden en in de vitrines zijn kunstwerken te zien die door de leerlingen zelf zijn gemaakt. De directeur hoopt in de toekomst ook museumobjecten te tonen. "De leerlingen komen dan dagelijks in aanraking met het museum, wat ervoor zorgt dat het veel meer gaat leven bij onze leerlingen."

De VIP-school is een initiatief van de Leidse musea. Ieder jaar krijgt één VMBO-school uit regio Leiden de eer om VIP-school te zijn. Deze leerlingen maken intensief kennis met de Leidse musea en het onderwijsprogramma BeMused, een unieke verzameling actieve en stimulerende lesprogramma's voor het VMBO.




Ingezonden persbericht