Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwegein, 15 januari 2010

Crossbaan De Ronde Venen wint Utrechtse finale

Sportservice Midden Nederland organiseerde op woensdag 13 januari de Utrechtse Finale van de Richard Krajicek Foundation Award. Drie finalisten presenteerden in het Huis van de Sport in Nieuwegein hun project voor een vakkundige jury. De crossfietsbaan uit De Ronde Venen won de Utrechtse finale en staat op woensdag 10 februari, tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament, in de landelijke finale.

Finale
De winnaar van de Utrechtse voorronde maakt tijdens de landelijke finale op 10 februari kans op geldprijzen van 2.500 euro, 5.000 euro of op de hoofdprijs van 10.000 euro.

Presentatie
In het Huis van de Sport in Nieuwegein kregen de finalisten de kans om in een presentatie van vijftien minuten de jury te overtuigen. Attila onderscheidde zich doordat zij een vereniging zijn die aangepast sporten aanbieden voor een leeftijdsgroep waar weinig aanbod voor bestaat. Het Utrechtse Kampong charmeerde de jury door de manier waarop G- en LG hockey binnen hun vereniging is geïntegreerd. Spelers uit andere teams verzorgen de trainingen en andere jeugdteams trainen geregeld mee. Uiteindelijk was het de crossbaan uit De Ronde Venen die de prijs in de wacht sleepte.

Kinderraad
De crossbaan is voortgekomen uit de Kinderraad in De Ronde Venen. Kinderen van basisschool OBS De Eendracht moesten zelf plannen bedenken en presenteren aan de echte gemeenteraad. Op deze manier werd de jeugd kennis bijgebracht over politiek en besluitvorming. Daarnaast werd ervaring opgedaan met het opzetten en verdedigen van een plan. De crossbaan, die in 2009 is gerealiseerd, kwam uiteindelijk als winnaar uit deze raadsvergadering. Door de grote rol van kinderen als bedenker van het plan werd de crossbaan ook verkozen tot winnaar van de Utrechtse finale van de award.

---------------------EINDE PERSBERICHT--------------------