Ingezonden persbericht


De Wolden, 18 januari 2010

Persbericht

VVD fractievoorzitter Mark Rutte
neemt de tijd voor De Wolden

VVD fractievoorzitter Mark Rutte heeft vrijdagmiddag 15 januari een werkbezoek gebracht aan ondernemend De Wolden. Thema van het werkbezoek was 'sterke dorpscentra'. Ondanks de volle agenda van de politicus, een kabinetcrisis over Irak werd een dag eerder nog op het laatste moment afgewend, kwam Rutte zelfs ruim voor de afgesproken tijd aan in De Wolden.

Een ontspannende ogende Mark Rutte werd omstreeks 14.00 uur ontvangen door VVD lijsttrekker Liesbeth Koster. Dit gebeurde bij Modewereld Van de Belt in de Wijk. Hier kreeg de voorman van de VVD van eigenaresse Jeanette van de Belt een rondleiding door de modezaak. Een van de speerpunten van de VVD in De Wolden zijn vitale dorpscentra. Compact, compleet en comfortabel, zo luidt de slogan. Daarom ook was Rutte bij Van de Belt te vinden, in elf jaar tijd is het bedrijf enorm gegroeid en telt het nu 200.000 bezoekers per jaar. Rutte verbaasde zich over de modezaak. Hij complimenteerde Van de Belt met haar ondernemerszin met de woorden "zo'n mooie zaak is zelfs in Den Haag niet te vinden".

In het Modecafe interviewde Rutte de kandidaat-raadsleden. De partij gaat voor vijf zetels in de raad. Liesbeth Koster, nu wethouder economische zaken, trekt de kar. Raadslid Frits Timmerman doet ook weer mee. Nieuwkomers zijn Henny Scheper, Hilda Mulder en Marcel Hulst. Jaap Dekker heeft aangegeven zich, net als in de afgelopen periode, weer beschikbaar te stellen voor de raad.

Onderscheiding voor Annie ten Kate-Rijkenbarg
Een bijzonder moment was de overhandiging van de mr. D.U. Stikkerplaquette aan vertrekkend raadslid Annie ten Kate-Rijkenbarg (62). Zij neemt in maart na 24 jaar afscheid van de gemeenteraad. Mede door de vasthoudendheid van Annie kwam Mark Rutte, ondanks zijn volle agenda, naar De Wolden. Vervolgens vertrok het gezelschap voor een korte rondleiding door het centrum van de Wijk. Hier kreeg Rutte tekst en uitleg over de plannen en ontwikkeling van de dorpskern, en met name het Holwortelplein. Ook de verplaatsing van de markt werd besproken. Rond 16.00 uur kwam de VVD-karavaan in Zuidwolde aan. Bij Makelaardij Hentenaar volgde een toelichting op de woningmarkt in De Wolden en de centrumplannen in Zuidwolde door projectontwikkelaar Stefan Fieten. Voordat in Buitenherberg Ter Linde werd gedineerd, nam Mark Rutte nog uitgebreid de tijd om zich daar te laten interviewen door een aantal leerlingen van basisschool De Ekkelboom uit Zuidwolde.

Waar het bezoek begon met grootste winkel van De Wolden, ging Mark Rutte met een overlevingspakket naar huis van 's lands kleinste kruidenier, Opoe's erfenis in Ruinerwold. Hij sloot af door De Wolden te roemen met haar doorzettingskracht om in zo'n kleine gemeente zulke grote projecten aan te gaan. "Grote steden kunnen nog veel leren van deze 'gewoon doen' mentaliteit en lef".

Om 19.30 uur kwam een einde aan het informele bezoek en spoedde Rutte zich naar Westerbork. Hier gaf hij eveneens het startsein van de VVD campagne.

Voor meer informatie over de VVD De Wolden, zie www.dewolden.vvd.nl.