Ingezonden persbericht


Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie

PERSBERICHT

KNWU stelt nieuwe bondscoach en talentcoach junioren en beloften aan

Nieuwegein, 18 januari 2010 - De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie stelt per 1 februari Aart Vierhouten (39) en Frank Pennings (41) aan als de begeleiding voor de junioren en beloften mannen. "Er is met deze aanstellingen gekozen voor een verbreding van de talentontwikkeling op de weg", aldus Thorwald Veneberg, technisch directeur van de KNWU.

De functie Bondscoach weg junioren en beloften gaat gedragen worden door twee personen met elk een eigen verantwoordelijkheid. Frank Pennings gaat als Coach Talenten vooral het training- en wedstrijdprogramma begeleiden. Bondscoach Aart Vierhouten is verantwoordelijk voor de selectie en coördinatie van de talenten en de communicatie rondom het programma. "We geven hiermee verdere invulling aan het KNWU Wielerplan", gaat Thorwald Veneberg verder. "Dit betekent een gedegen opleiding tot een mogelijke topwielrenner. Het traject loopt vanaf de verenigingen, via de regionale trainingscentra en onze nationale selecties tot aan de hoogste categorie."

Aart Vierhouten stopte afgelopen jaar als actief renner van de wielerploeg Vacansoleil. Hij in de 14 jaar dat hij prof was heeft hij ondermeer 6 keer deelgenomen aan de wereldkampioenschappen op de weg, aan de Olympische Spelen van 1996 meegedaan en drie keer de Tour de France gereden. Frank Pennings heeft een gedegen trainersachtergrond en hij heeft diverse wielerploegen op landelijk niveau begeleid. Zelf is hij actief geweest in de wieler- en triatlonsport.

Noot voor de redactie: (