Politie Twente

Persberichten Politie Twente 18 januari 2010

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Twee huisverboden uitgereikt

Vriezenveen / Den Ham

Een 31-jarige man uit Vriezenveen heeft zondag 17 januari een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 37-jarige partner. Een 40-jarige man uit Den Ham heeft 15 januari een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn partner en gezinsleden. (2010004808/ 2010004381)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Man aangehouden na mishandeling

Hengelo

Een 51-jarige man uit Hengelo werd zondag 17 januari aangehouden, omdat hij een 50-jarige plaatsgenoot had mishandeld. De twee mannen hadden omstreeks 18.15 uur een meningsverschil waarna de 51-jarige de 50-jarige drie vuistslagen in het gezicht uitdeelde. De politie werd ingeschakeld. De 51-jarige werd aangehouden op de Willem de Clercqstraat in Hengelo en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010004865)

Man aangehouden na mishandeling en bedreiging Enschede
Een 20-jarige man, waarvan het adres tijdens het schrijven van het bericht nog niet bekend was, werd maandagmorgen 18 januari aangehouden, omdat hij een 26-jarige man had mishandeld en bedreigd.

Maandagmorgen 18-januari omstreeks 01.45 uur kreeg de politie melding van een mishandeling aan de Volthebrink in Enschede. Bleek dat een man, die zwaar onder invloed van alcohol verkeerde, aan een woning aan de Volthebrink belde. De dronken man schreeuwde en noemde een naam welke hij wou spreken. De 26-jarige bewoner gaf te kennen dat hij deze persoon niet kende en dat deze dus ook niet op dat adres woonde. Hierop ontstond een handgemeen, waarbij de man de bewoner bedreigde. De 20-jarige man werd aangehouden door de politie en ter ontnuchtering ingesloten. (2010004891)

Verdachte aangehouden voor brandstichting Almelo
Een 45-jarige vrouw uit Almelo werd maandag 18 januari aangehouden, omdat zij verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij een woningbrand aan de Zwaluwenstraat in Almelo 31 juli vorig jaar. De politie startte een onderzoek naar de toedracht van de brand. De vrouw is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009015893)

---- --