NOC*NSF


Arnhem, 18 januari 2010

Algemeen Directeur NOC*NSF kondigt vertrek aan

Theo Fledderus, Algemeen Directeur NOC*NSF, heeft vandaag zijn vertrek aangekondigd. De voormalige directeur-griffier van de provincie Drenthe startte op 1 januari 2000 als Algemeen Directeur van NOC*NSF. Na de recente structuurwijziging is hij voorzitter van het Managementteam.

"Het waren tien prachtige, en soms ook enerverende jaren", aldus Theo Fledderus.

"Vanaf die eerste, ongelooflijk mooie Spelen in Sydney tot die straks in Vancouver . Na zoveel mooie jaren is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Wat dat zal zijn?. Ik ga daar rustig over nadenken, ik ben ook nog niet weg, maar door deze aankondiging maak ik de weg vrij voor het vinden van een opvolger".

"In die 10 jaar heeft de Sport in Nederland een enorme ontwikkeling doorgemaakt", aldus voorzitter Erica Terpstra. "En Theo heeft daar een belangrijke bijdrage aan geleverd. Zo is hij nauw verbonden aan belangrijke initiatieven als de Sportagenda, de samenwerking tussen Sport en Onderwijs, de ontwikkelingen op Papendal, en niet te vergeten het Olympisch Plan 2028. Zijn inzet voor een betere financiering van de sport was enorm en is zeker niet zonder resultaat gebleken.

Mede dankzij hem staat NOC*NSF op de kaart en hebben we een belangrijk netwerk van partners om ons heen"

Theo Fledderus legt zijn functie per 1 mei aanstaande neer. Hij blijft voorlopig zijn commissariaten bij Hotel- en Congrescentrum Papendal en ISA Sport b.v. vervullen en zal nog enige tijd beschikbaar zijn voor advies werkzaamheden.


-----------------------