Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Nunspeet - Glaasje op? 's Ochtends nog niet rijden!       |

Dat enkele uren slapen niet genoeg is om alcohol af te breken bleek zondagmorgen 17 januari. De politie heeft een 19-jarige automobilist aangehouden nadat hij onder invloed van alcohol in Nunspeet tegen twee paaltjes was aangereden, hij 's nachts een feestje gehad.


De politie kreeg de melding rond 11:15 uur. Een automobilist was op de Bachlaan in Nunspeet tegen een paaltje aangereden en een getuige vermoedde dat hij onder invloed van alcohol was. Agenten kwamen ter plaatse en uit een blaastest bleek dat de jongeman gedronken had. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar de beginnend bestuurder een promillage blies van 1.3.


De jongeman verklaarde de nacht ervoor een feestje te hebben gehad waarbij hij gedronken had. Na enkele uren slapen bleek de alcohol nog niet uit zijn lichaam te zijn.


De lever doet er gemiddeld 1 à 1,5 uur over om een standaard glas alcohol af te breken, dit is onder andere afhankelijk van leeftijd, gewicht en geslacht.


Het rijbewijs van de beginnend bestuurder werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Putten - Woninginbraak                                    |

Op zondag 17 januari is er ingebroken in een woning aan de Brinkstraat in Putten. Er is onder andere een laptop weggenomen.


Men is binnengekomen door een raam open te breken. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

|     |Ermelo - Drietal aangehouden voor diefstal brandstof      |

Op zondagavond 17 januari heeft de politie drie jongemannen aangehouden voor diefstal van brandstof.
De politie kreeg rond 19:50 uur een melding van een verdachte situatie aan de Wilhelminalaan in Ermelo. Ter plaatse bleek dat onbekende mannen brandstof hadden gestolen uit een geparkeerde auto. De mannen waren in een auto weggereden. Korte tijd later werden de drie jongemannen, één van 21- en twee van 22 jaar, op de Stationsstraat aangehouden. Twee van hen bleken afkomstig uit Hilversum, de woonplaats van de derde man is onbekend. Het drietal werd overgebracht naar het politiebureau en is voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de diefstal in onderzoek.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(

---- --