Gemeente Culemborg

PERSBERICHT

Noodverordening

In het belang van rust en veiligheid in de wijk heeft burgemeester Roland van Schelven van de gemeente Culemborg besloten de noodverordening voor de wijk Terweijde voorlopig te verlengen tot 25 januari 2010, 23.59 uur.

Bewonersbijeenkomst

Ongeveer 300 bewoners van de Culemborgse wijk Terweijde hebben zaterdag 16 januari onder leiding van de gemeente en vertegenwoordigers uit de wijk gesproken over de toekomst van de wijk. Burgemeester Van Schelven was tevreden over deze opkomst. Tijdens de bijeenkomst, die werd georganiseerd door de gemeente, is aan de bewoners gevraagd mee te werken aan zogenaamde buurtveiligheidsteams en een bewonersoverleg. Aan die oproep heeft een aantal bewoners inmiddels gehoor gegeven.

Volgens burgemeester Van Schelven moeten gemeente en bewoners vooral vooruit kijken. Hij deed de oproep aan de aanwezigen om zich niet te laten provoceren en vooral met elkaar in overleg te gaan.

Noodverordening

De noodverordening beschrijft wat de komende tijd is toegestaan in enkele straten in de wijk Terweijde. Het gaat om toegang tot het gebied, samenscholing, verboden voorwerpen, verboden kleding en handhaving.

Afsluiting

Tot slot heeft de gemeente in overleg met de politie besloten de gedeeltelijke afsluiting van de Diepenbrockstraat voorlopig te handhaven ter voorkoming van eventuele overlast. Wel worden de betonblokken vervangen door een afsluiting met een betere uitstraling, namelijk plantenbakken.

einde persbericht