Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwe Z-serie workstations en monitoren van HP zorgen voor uitzonderlijke prestaties

Amstelveen, 18 januari 2010 - HP lanceert een reeks krachtige en betaalbare workstations en beeldschermen. De HP Z200 is het nieuwste product uit HP's bekroonde Z-serie en biedt gebruikers uitstekende prestaties tegen verkoopprijzen die concurreren met traditionele desktopsystemen. De Z200 is hiermee uiterst geschikt voor gebruik in overheid, onderwijs en kleine ondernemingen. Bovendien is de HP Z200 ideaal voor ontwerpers die gebruik maken van programma's als Autodesk AutoCAD, fotografen die gebruik maken van Adobe Photoshop(TM) en gebruikers van power office.

HP lanceert ook de HP ZR22w en de HP ZR24w Performance Displays. De monitoren bieden een uitzonderlijke visuele kwaliteit en zijn voorzien van een nieuw aluminium industrieel design waardoor ze perfect matchen met de HP Z Workstations. Creativiteit behouden
'Zakelijke applicaties verschijnen steeds meer in 3-D, waardoor gebruikers vaker gebruikmaken van multicore workstations zodat hun creativiteit niet verloren gaat,' aldus Charl Snyman, vice president en General Manager bij HP Personal Systems Group voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). 'Klanten over de hele wereld kiezen voor HP workstations vanwege de goede prestaties, de betrouwbaarheid omdat de investering snel terugverdiend wordt.'

De Z200 maakt gebruik van Intel's nieuwste technologieën, waaronder dual-core processor-opties, gebaseerd op de nieuwe generatie Intel(TM) processors en quad-core processor-opties, gebaseerd op Intel Xeon(TM) 3400 series. De HP Z200 is ontworpen met het oog op gebruiksgemak en service, met een verwisselbare minitower die zonder gereedschap geopend kan worden en gebruiksvriendelijke Firewire(TM)- en USB-poorten aan de voorkant.

Daarnaast is de Z200 workstation voorzien van 89 procent efficiëntere stroomtoevoer die helpt om het energieverbruik en de uitstoot van warmte te verminderen. De HP Z200 is ENERGY STAR(TM) 5.0 gecertificeerd en geregistreerd als Electronics Products Environmental Assessment Tool (EPEAT(TM)) Gold, het hoogst haalbare certificaat. Alle HP workstations zijn voor 90 procent recyclebaar. Bovendien is de HP Z200 voorzien van de innovatieve WattSaver feature, die minder dan één watt verbruikt wanneer de workstation is uitgeschakeld.

Kleurrijke prestaties
De HP ZR22w en de HP ZR24w monitoren maken gebruik van een super in-plane switching (S-IPS) paneel en zijn verkrijgbaar in 21,5 en 24 inch. De S-IPS technologie biedt bij een hoek van 60° een contrastratio die in vergelijking met standaard monitoren tien maal hoger is, zonder dat onderhoudskosten omhoog gaan. De beeldschermen leveren 16,7 miljoen kleuren en behalen 97 procent van de sRGB, het standaard kleurprofiel voor het internet en de meeste creatieve en zakelijke applicaties. Net als de Z200, maken de beide monitoren gebruik van 85 procent efficiëntere stroomtoevoer. Het chassis is bovendien gemaakt van minimaal 25 procent recyclebaar plastic. De ZR22w is eveneens ENERGY STAR(TM) 5.0 gecertificeerd en beide monitoren zijn voorzien van een eight-way comfort-adjust stand de monitoren voor maximaal comfort kunnen worden afgesteld.

Altijd een persoonlijke adviseur bij de hand
Met de lancering van de HP Z200 introduceert HP tegelijkertijd de HP Performance Advisor tool, een softwarepakket dat gebruikers helpt bij het updaten van instellingen en het optimaliseren van prestaties. De software, voorheen genaamd HP Performance Tuning Framework, is herontworpen tot een meer gevoelsmatige tool die tijd en geld helpt besparen en productiviteit verbeterd. Performance Advisor is voorgeïnstalleerd op de Z200 en gratis verkrijgbaar bij alle HP workstations. HD videoconferencing
De HP Z200 is daarnaast ook voorzien van HP Skyroom 1.1, een betaalbare HD videoconferencing-tool waarmee gebruikers waar ter wereld zij zich ook bevinden, live online kunnen samenwerken. Deze nieuwste versie is geschikt voor Microsoft Windows 7 en desktop sharing voor één of alle deelnemers. Met Skyroom kunnen gebruikers moeiteloos hifi audio, HD-video en high-performance 3-D applicaties delen met anderen.

Prijs en beschikbaarheid
De HP Z200 is verkrijgbaar in Nederland vanaf februari. De adviesverkoopprijs is vanaf ¤ 749.. De HP ZR22w en de HP ZR24w zijn verkrijgbaar in Nederland vanaf februari. De adviesverkoopprijs is respectievelijk ¤254 en ¤305. Alle prijzen zijn exclusief BTWBTW. Meer informatie over de producten is te vinden op www.hp.nl.

Over HP

HP creëert nieuwe manieren waarop technologie een positief effect heeft op mensen, bedrijven, overheid en de maatschappij. HP is het grootste technologiebedrijf ter wereld en beschikt over een breed portfolio op het gebied van printing, personal computing, software, services en IT-infrastructuur om problemen van klanten op te lossen. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is te vinden op http://www.hp.com.