Gemeente Zwolle

Rotonde en extra uitrit de Dobbe dit najaar in gebruik

Datum uitgave persbericht: 01/18/2010

Het belangrijkste verkeersknelpunt in de wijk Aa-landen wordt deze zomer grondig aangepakt. Een rotonde op de kruising van de Rijnlaan-Dobbe-Eemlaan moet de verkeersafwikkeling en veiligheid op dit kruispunt verbeteren. Voor deze oplossing heeft de gemeente samen met een klankbordgroep van winkeliers en bewoners gekozen. Mede door een bijdrage van de provincie Overijssel kan de rotonde aangelegd worden. Om de verkeersoverlast te beperken wordt de rotonde in de zomervakantie gerealiseerd.

Met een rotonde op de kruising van de Rijnlaan-Dobbe-Eemlaan moeten de verkeersopstoppingen ter plekke na de zomervakantie tot het verleden behoren. De aanleg van de rotonde en nog enkele aanvullende maatregelen worden in de eerste helft van dit jaar uitgevoerd. Wanneer de weersomstandigheden het toelaten wordt in maart begonnen met de voorbereidende werkzaamheden.

Aanvullende maatregelen

Naast de rotonde zorgen aanvullende maatregelen voor een verbeterde verkeerssituatie, met name op de drukste momenten bij het winkelcentrum De Dobbe.
Zo komt er een nieuwe uitrit met een slagboom van het parkeerterrein op de Zwartewaterallee en wordt een fietspad aangelegd vanaf de rotonde in de Merwedelaan. De uitrit van het parkeerterrein is op werkdagen vanaf 16.00 uur geopend. Tot die tijd staat de slagboom naar beneden om hinder tussen fietsende scholieren van het Meander College en autoverkeer te voorkomen. Op zaterdagen en gedurende schoolvakanties is de uitrit de gehele dag geopend. In het project wordt tevens de aanleg van een voetpad naast de fietsverbinding tussen de Zwartewaterallee en het parkeerterrein (nabij kruispunt met Rijnlaan) meegenomen.

Bron: afdeling Communicatie
Datum van 18-01-2010 tot 17-02-2010