Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Capelle aan den IJssel, 18 januari 2010

Quion kiest Data eXcellence als partner voor dataconversie

Quion, financieel dienstverlener binnen de hypothecaire waardeketen, heeft Data eXcellence geselecteerd als partner voor een omvangrijke dataconversie. De kwaliteit van de data is voor Quion en haar klanten belangrijk om effectief en efficiënt te kunnen opereren. Quion realiseert samen met Topicus het Quion Service Platform (QSP) dat de hele hypotheekwaardeketen gaat ondersteunen. Om de data van de oude backoffice naar de backoffice van QSP te converteren, is gekozen voor Data eXcellence. De dataconversie is omvangrijk met gegevens uit een portefeuille van circa 24 miljard.
De aanpak van Data eXcellence is gebaseerd op hoge kwaliteitseisen en uitgebreide controlerapportages. Voor Quion is het belangrijk dat data volledig, juist en betrouwbaar worden overgezet. Arjan Bons (directielid Quion): "Met het ondertekenen van het business partnership tussen Quion en Data eXcellence zijn wij ervan overtuigd te hebben gekozen voor een partner van formaat. De dataconversie aanpak van Data eXcellence stelt hoge eisen aan kwaliteit en past daarmee perfect binnen de waarden van Quion. We zijn verheugd dat we samen zorgdragen voor correcte data in het nieuwe Quion Service Platform. Met het partnership zorgen we ervoor dat ook in de toekomst de transitie van nieuwe klanten naar Quion op een efficiënte wijze plaatsvindt." Alexander Bosschaart (directeur Data eXcellence): "Jarenlange ervaring met dataconversies is verwerkt in een gestandaardiseerde aanpak en gestandaardiseerde processen voor het uitvoeren van dataconversies. De fabrieksmatige werkwijze met deels zelf ontworpen en gebouwde software zorgt voor betrouwbare en voorspelbare uitkomsten van dataconversie projecten. In het kader van het business partnership met Quion kunnen we dataconversies in de toekomst steeds doelmatiger uitvoeren door een hoge mate van hergebruik van de software. Het wederzijds vertrouwen vormt een adequate basis voor intensieve en langdurige samenwerking!"
Quion kiest Data eXcellence als partner voor data conversie

2/2

Over Quion
Quion richt zich, naast het aantrekken van funding voor distributiepartners, op de volledige begeleiding van hypotheken voor derden. Quion beschikt over ratings van Fitch Ratings Limited voor zowel primary als special servicing. Fitch Ratings gaf Quion de hoogste rating voor de special servicing dienstverlening in de Nederlandse markt. Quion is SAS 70 Type II gecertificeerd. Quion beheert een portefeuille van ruim 23 miljard Euro en het klantportfolio bestaat uit nationale en internationale financiële instellingen.

Over Data eXcellence
Data eXcellence is een innovatieve ICT-dienstverlener gevestigd in Nieuwegein. Data eXcellence is gespecialiseerd in dataconversies en datamigratie voor de sectoren Finance en Public. Binnen deze sectoren voert Data eXcellence dataconversies uit, waarbij hoge kwaliteitsnormen en een efficiënt proces centraal staan.




Ingezonden persbericht