Het regent primeurs op Velofollies 2010

18/01/2010 21:02

KORTRIJK XPO

Ploegvoorstelling QuickStep, boekvoorstelling Lotto, lancering kledinglijnen Andrea Tafi en Mario Cippolini,-

De 4de editie van Velofollies, hét fietsevenement voor de échte wielerfanaat, vindt plaats van 22 t.e.m. 24 januari 2010 in Kortrijk Xpo. Velofollies is een combinatie van fietsbeurs, ploegvoorstellingen, praatsessies, wedstrijden en tal van andere fietsactiviteiten, en opent traditioneel het nieuwe wielerseizoen.

Als enige fietsbeurs in België pakt Velofollies dit jaar uit met een extra hal met fietsen, kledij en accessoires. Totaal zijn meer dan 10.000 m² gevuld met invoerders of fabrikanten van merken als Pinarello, Scatto, Granville, Bianchi, Corratec, Zannata, Kuota, Ridley, Merckx, Museeuw, Basso, - .

Velofollies louter als een beurs bestempelen zou een 'understatement' zijn, Velofollies is het Mekka voor de wielerliefhebber, en mag dit jaar rekenen op aanwezigheid van zowel QuickStep als Lotto.

Op vrijdag 22 januari om 16u stelt QuickStep exclusief op Velofollies hun nieuwe ploeg voor. Dit in aanwezigheid van renners als Stijn Devolder, Tom Boonen en hun nieuwste aanwinst Iljo Keisse, die hen reeds de 1ste zege van het seizoen bezorgde. Legende Eddy Merckx, als nieuwe fietsleverancier van het QuickStep -team, maakt er ook zijn opwachting. Voor en na de presentatie lenen genoemde renners zich bovendien tot signeersessies op het centrale podium en de Eddy Merckx-stand.

Zaterdag 23 januari staat vervolgens volledig in het teken van Lotto, die er het nieuwe boek "Het rode Leger" rond 25 jaar aanwezigheid van De Nationale Loterij in het profpeloton, in primeur presenteert. Diverse Lotto -renners van de afgelopen 25 jaar zullen het podium besteigen waaronder o.a. Andei Tchmil en Johan Museeuw.

Velofollies werpt zich ook op als wedstrijdorganisator. Zo vindt er het Open Belgisch Kampioenschap BMX Indoor plaats. Het deelnemersveld van dit Open BK is trouwens internationaal getint met deelnemers uit Frankrijk, Engeland, Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden en Tsjechië. Het is dan ook de enige indoor wedstrijd van dit ogenblik, en voor deze gelegenheid is een piste aangelegd bestaande uit meer dan 2.000 ton aarde en met een lengte van 300 meter. Op zondag is er vervolgens voor de 2de maal een cyclo cross wedstrijd voor miniemen en aspiranten voorzien, dit jaar volledig indoor: een primeur voor deze categorie.

Naast actie is Velofollies ook het decor van modeshows, signeersessies of praatcafés. Zo wordt de nieuwe fietscollectie voorgesteld van diverse ex-renners zoals Tafi en Cippolini en signeert Sven Nys er op de stand van zijn kledijleverancier, AGU. Directeur van het Centrum Ronde van Vlaanderen, Rik Vanwalleghem, ontvangt er dan weer in een gezellige brasserie sfeer iconen uit het wielermilieu. Zo is Michel Wuyts zijn praatgast op zaterdag en zijn Eddy Planckaert en José De Cauwer op zondag van de partij. Aan BV's op Velofollies dus geen gebrek, en niet enkel uit de fietswereld. Op zaterdag rond het middaguur ontvangt Minister-President Kris Peeters een gesigneerde wieleroutfit uit handen van Andrea Tafi.

Velofollies in Kortrijk Xpo is geopend op vrijdag 22 januari van 14u tot 21u en zaterdag 23 en zondag 24 januari telkens van 10u tot 19u.

Meer info & fotomateriaal:

Velofollies

Kortrijk Xpo

Dooniksesteenweg 216

8500 Kortrijk

T: 056 24 11 11

F: 056 25 77 31

W: www.velofollies.be

E: velofollies@kortrijkxpo.com

Contact: Pieter Desmet

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel