Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Enschede, 18 januari 2010

Nominaties Toerisme Stimuleringsprijs Twente

Drie toeristische ondernemers/initiatieven zijn genomineerd voor de
Toerisme Stimuleringsprijs Twente.

De Toerisme Stimuleringsprijs
De stimuleringsprijs is in het leven geroepen voor personen en initiatieven in de toeristische sector die vernieuwende business concepten hebben ontwikkeld en daarmee bijdragen aan de - toeristische - promotie en ontwikkeling van Twente. De winnaar van de Toerisme Stimuleringsprijs wordt tijdens het toeristische netwerkdiner op dinsdag 19 januari in hotel de Rijsserberg te Rijssen uitgereikt. Tijdens het diner worden filmpjes vertoond van de genomineerden en wordt de winnaar bekendgemaakt. Hondertvijftig gasten die werkzaam of betrokken zijn in de toeristische sector in Twente kiezen de uiteindelijke winnaar. De stimuleringsprijs is een initiatief van Regio Twente en het Twents Bureau voor Toerisme.

De Nominaties
Harald Droste / Boerderijlodges op diverse locaties in Twente
Vernieuwend ondernemerschap heeft geleid tot een uniek product. De boerderijlodges geven invulling aan het streefbeeld voor Twente. Het product wordt inmiddels op meerdere locaties in Twente uitgerold. Het heeft daarmee een stimulerend economisch effect. De boerderijlodges zijn een uniek voorbeeld van transformatie van agrarisch bedrijf tot moderne verblijfsaccommodatie.
Harald Droste is een promotor van Twente en betrokken bestuurder die is gericht op samenwerking.

Alex Wassink / De Papillon-Denekamp
Eén van de meest milieuvriendelijke en innovatieve campings van Nederland. Duurzaamheid als ondernemingsprincipe dat conceptmatig en economisch verantwoord is en vertaald naar een toeristische beleving. Alex Wassink is een promotor van Twente in binnen- en buitenland, een gedreven en visionair ondernemer "met lef" en een betrokken bestuurder die is gericht op samenwerking.

Grenswerkfestival-Enschede
Het evenement Grenswerk is een grensverleggend, vernieuwend en gedurfd concept. Het festival is een koppeling van zeer gevarieerde culturele activiteiten, bestaande uit een samenwerking van twaalf culturele partners. Een cultureel hoogstaand programma met internationale allure, wat verleid tot een meerdaags verblijf in Twente. Een festival dat qua niveau en doelgroepen naadloos past in het merk Twente. Landgoed van Nederland.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht