Prachtig landgoed op de Dominicaanse Republiek wordt verkocht op een veiling op 19 januari 10/11/2009 09:03

PR Newswire

CHICAGO, November 10 /PRNewswire/ --

- Sheldon Good & Company zal Lion's Gate veilen, een herenhuis van 23.000 vierkante voet in Sea Horse Ranch in Cabarete, de windsurfhoofdstad van de wereld, niet ver van Puerto Plata

Lion's Gate, een magnifiek architecturaal meesterwerk van 23.000 vierkante voet en gelegen in een buitengewone recreatieve omgeving binnen de begeerde afgesloten gemeenschap Sea Horse Ranch aan de noordkust van de Dominicaanse Republiek, zal verkocht worden op een openbare veiling door het in New York gevestigde Sheldon Good & Company -- de veilingmeester van onroerend goed in de Verenigde Staten. De veiling wordt gehouden op dinsdag 19 januari 2010. De waarde van het landgoed werd oorspronkelijk vastgelegd op USD 33,5 miljoen.

(Foto: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20091106/NY06818)

Lion's Gate is gelegen in Sea Horse Ranch in het tropische paradijs Cabarete dat door velen gekend is als de windsurfhoofdstad van de wereld. Het is per wagen maar 20 minuten verwijderd van de internationale luchthaven van Puerto Plata en is een compleet op zichzelf staand recreatief gebied van vier acres dat gebouwd is als een mediterrane villa en de voorzieningen, sereniteit en privacy biedt die maar heel zelden teruggevonden worden in de huidige moderne wereld. Het is ver verwijderd van de grotere toeristische mekka's van de Dominicaanse Republiek.

"We hebben Lion's Gate gebouwd om aan te tonen dat we in staat zijn een geïntegreerd evenwicht van luxueus ontwerp, constructie en elegantie te kunnen creëren dat voorheen nog niet gerealiseerd is in de Dominicaanse Republiek," vertelt dhr. Lantigua, een woordvoerder van de
landgoedontwikkelaars. "We kijken er nu naar uit om dit volledig ingericht en bemeubeld landgoed te verkopen aan een koper die op zoek is naar een woonst van wereldklasse en er onmiddellijk wil intrekken."

"Van zodra u aankomt in Lion's Gate, hoeft u deze prachtige residentie of exclusief vakantielandgoed dat ontworpen is voor ontspanning op grote schaal niet meer te verlaten," vertelt Alan R. Kravets, uitvoerend directeur van Sheldon Good & Company. "En waarom zou u er vertrekken als u weet dat u in het bezit bent van een kunstmatig meer van 2,8 miljoen gallon water met bijhorende waterval, een zandstrand met strandtentjes, strandhuisjes en ontspanningsruimtes die een aanvulling zijn op het elegante zwembad, terras en nabijgelegen golfterrein."

Het herenhuis zelf is onderverdeeld in twee afzonderlijke vleugels waarin elke ruimte een aura van voorrecht uitstraalt. Vele van de formele ruimtes beschikken over een aanbouw in de buitenlucht. De woonkamer, bijvoorbeeld, geeft uit op een tweede spectaculaire openluchtwoonkamer aan de voet van het terras en het zwembad. Sommige kamers zijn gewijd aan ontspanning -- de receptielounge en galerij, het casino, de virtuele golfkamer, de cinema, de biljartkamer en wijnkamer, de pianolounge, om er maar enkele op te noemen - terwijl de woonruimtes beschikken over gastsuites met weelderige baden en afzonderlijke patio's. De gourmetkeuken beschikt over toestellen van Viking en Bosch, op maat gemaakte Italiaanse kasten en Braziliaanse zwarte granieten aanrechten. Er zijn twaalf baden en een lift voor zes personen. De volledig aan ontspanning gewijde woon- en ontspanningsruimtes in de buitenlucht zijn ongeëvenaard. Een tweede volledig met fresco's beschilderde woonkamer geeft uit op het zwembad waar aan de snackbar zwembadkrukken in staan. Van op de buitenkeuken met overdekte eetruimte en afzonderlijk terras is het kunstmatige meer en het zandstrand met de nabijgelegen rotssauna, fitness-, stoombad- en omkleedruimte zichtbaar.

De prachtige meubels, kunstwerken en kroonluchters zijn in de verkoop inbegrepen. De eigenaar van Lion's Gate heeft recht op het gebruik van de privétennisclub en de ruitersfaciliteiten in Sea Horse Ranch. En de golfliefhebbers kunnen genieten van het nabijgelegen Playa Grande, ook gekend als "het keienstrand van de Caraïben", ontworpen door de legendarische Robert Trent Jones, Sr., dat 12 aan de oceaan gelegen holes aanbiedt, vijf meer dan aan het legendarische Pebble Beach.

Het weelderige domein van het landgoed werd ontworpen om de nieuwe eigenaar toe te laten een persoonlijke toets aan te brengen door twee tot drie gastvilla's van 10.000 vierkante voet, een muziekstudio, een autoverzamelmuseum of andere gewenste bouwwerken toe te voegen.

Lion's Gate is enkel op afspraak te bezichtigen op de volgende data en op specifieke tijdstippen: 14, 21, 28 november; 5, 12 december; en 7 januari 2010. Alle bieders moeten een informatiepakket kopen ter waarde van USD 100 om te kunnen bieden op de veiling. Boden kunnen geplaatst worden in de kantoren van Sheldon Good in Chicago op het adres 333 W. Wacker Drive, Suite 400, Chicago, Illinois, USA om 16u Central Standard time op dinsdag 19 januari 2010.

Voor meer informatie over de veiling kunt u contact opnemen met Sheldon Good & Company op het nummer +1-312-373-4300, of op de website http://www.sheldongood.com/dominican.php.

Melanie Keenan, +1-212-843-8092






-