Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Workshop Dialogen in het korte verhaal

19 januari in bibliotheek IJsselmonde

Korte verhalen schrijven, met goede dialogen, is een waar ambacht. Docenten van de SKVR geven daarom en als voorbereiding op de Grote Rotterdamse verhalenwedstrijd schrijfworkshops in januari. De workshops duren ieder 2 uur. In de workshops worden de belangrijkste beginselen voor het schrijven van dialogen in het korte verhaal duidelijk gemaakt.

In diverse bibliotheken in Rotterdam vinden deze workshops plaats; op dinsdag 19 januari van 19.00 tot 21.00 uur is er één in Bibliotheek IJsselmonde aan de Groene tuin 319, telefoon 010 - 482 94 94.

Reserveren voor de workshop is noodzakelijk en kan telefonisch of bij de balie van bibliotheek IJsselmonde. Deelname kost 5, -.

Over de Grote Rotterdamse verhalenwedstrijd
Bibliotheek Rotterdam organiseert, in samenwerking met de Schrijversschool van de SKVR en dagblad METRO, de Grote Rotterdamse verhalenwedstrijd. Met dit jaar als thema 'Jong: de duizend weken van je jeugd - in 1001 woorden.

Iedereen wordt opgeroepen om een verhaal over pakweg de eerste twintig levensjaren, oftewel de duizend weken van je jeugd in 1001 woorden te schrijven. Het verhaal moet in het Nederlands geschreven zijn en de lengte van 1001 woorden mag niet overschreden worden. Spelregels en meer informatie staan op de website: www.bibliotheek.rotterdam.nl

De verhalen mogen van 20 december 2009 tot en met zondag 14 februari 2010 worden ingestuurd naar:
Rotterdamseverhalenwedstrijd@bibliotheek.rotterdam.nl.