Gemeente Enkhuizen

Cursus Energie besparen = geld besparen

Energie besparen is goed voor het milieu. En ook voor uw portemonnee. De gemeente Enkhuizen, Welwonen en de milieudienst Westfriesland bieden een gratis cursus of workshop Energie besparen aan. Met de tips die worden aangeboden kan iedereen zonder te hoeven investeren aanzienlijk besparen op zijn of haar energierekening. Iedere aanmelder maakt tevens kans op een gratis energiebox ter waarde van 20 euro.

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Veel mensen hebben een goed voornemen. Waarom dit jaar geen duurzaam voornemen? Goed voor uw beurs en voor het leefklimaat! Een huishouden betaalt misschien wel 2.200 euro per jaar aan gas en elektra. Met duurzame voornemens bespaart u al snel 200 tot 500 euro per jaar. En zo draagt u ook nog eens bij aan een beter milieu. Typisch geval van een win-win situatie! U kunt kiezen voor een eenmalige workshop of een driedelige cursus.

Cursus
Samen met de Milieudienst Westfriesland organiseert de gemeente Enkhuizen een energiebesparingcursus. De cursus duurt 3 bijeenkomsten van ongeveer 2 uur. U kunt zich aanmelden voor de ochtend of middagcursus:

- De ochtendcursus is van 10.00 tot 12.00 uur en wordt gehouden in de Raadzaal van het Stadhuis aan de Breedstraat op 19 en 26 januari en afgerond op 2 februari.

- De middagcursus is van 14.00 tot 16.00 uur en wordt aangeboden in wijkcentrum de Bonte Veer aan de Wielewaal op 22 en 29 januari en afgerond op 5 februari.
Aanmelden kan per e-mail via i.visser@enkhuizen.nl. Vermeldt uw naam en adres in de mail en geef aan of u de ochtend of middagcursus wilt volgen. U kunt het aanmeldingsformulier ook ophalen bij de gemeente, neem daarvoor contact op met mw. I. Visser, tel.: (0228) 36 01 00.

Workshops
Samen met de Milieudienst Westfriesland en de gemeente Enkhuizen organiseert Welwonen een viertal workshops om energie te kunnen besparen. De workshops vinden plaats op de woensdagen 20 en 27 januari van 19.00 tot 21.00 uur in het Wapen van Enkhuizen en op de donderdagen 21 en 28 januari van 10.00 tot 12.00 uur in wijkcentrum de Bonte Veer. U kunt zich tot dinsdag 19 januari opgeven per e-mail via info@welwonen.nu of even bellen met de klantenservice van Welwonen op tel.: (0228) 35 05 00. Bij minder dan 8 deelnemers per workshop kan het zijn dat we deelnemers indelen op een andere datum.