Gemeente Zoetermeer

AquaSlank! Slank en vitaal voor de zomer

Voor de zomer gewicht verliezen en daar een fit en gezond gevoel aan overhouden? Dat kan met AquaSlank. De cursus AquaSlank start op dinsdag 19 januari om 18.45 uur in Aquapark Keerpunt. AquaSlank is een combinatie van aquasporten en afvallen onder begeleiding van een diëtiste.
Weekmenu
De cursus duurt tien weken en bestaat per les uit twee gedeeltes. Eerst krijgt u van de diëtiste van voedingsadviesbureau Reduce voedingsadvies aan de hand van het informatieve boek '10 weken Slank Plan'. In het boek staan praktische weekmenu's, lekkere maar eenvoudige recepten, een beweegplan en een gedragsveranderplan. De diëtiste staat met raad en daad klaar om u te begeleiden, uw vragen te beantwoorden en de motivatie erin te houden! Het is mogelijk om in dit 10-weekse programma 5 tot 15 kilo af te slanken.

Ongemerkt hard werken
Bij het tweede gedeelte gaat u onder begeleiding aquasporten: een combinatie van trimzwemmen, aquarobic en aquajoggen. Op muziek doet u allerlei spierversterkende en conditieverbeterende oefeningen in het water. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de natuurlijke weerstand en gewichtloosheid in het water. Sporten in het water heeft grote voordelen. De vetverbranding bij sporten in het water begint bijvoorbeeld al bij twaalf minuten, 'op het droge' pas bij 28 minuten. U heeft geen last van uw eigen lichaamsgewicht en ook al transpireert u, dankzij het water blijft u zich fris voelen. Bovendien is het minder belastend voor gewrichten en pezen.

Vergoeding zorgverzekeraar
Het is mogelijk om via de zorgverzekeraar de dieetadvisering vergoed te krijgen.
U heeft hiervoor een verwijsbrief van uw huisarts nodig. Kijk voor meer informatie op www.reduce.nl > cursussen > inschrijven.

Tijd voor actie!
De cursus kost EUR 190,00 en begint op dinsdag 19 januari om 18.45 uur in Aquapark Keerpunt.
In dit bedrag is het boek '10 weken Slank Plan' inbegrepen en één keer in de week extra komen sporten bij Aquapark Keerpunt, Van der Hagenstraat 11.

U kunt zich aanmelden per e-mail: y.mater@zoetermeer.nl of telefonisch via 079-346 9100. Het inschrijfformulier kunt u hier downloaden of ophalen aan de kassa van Aquapark Keerpunt. Te downloaden:

* Inschrijfformulier cursus Aquaslank.pdf (246,99 KB)