Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Algemene Zaken, Veiligheid & Financiën

Commissie AZV&F vergadert 19 januari vanaf 20.00 uur in de raadzaal, Groene tuin 317

De vergadering is openbaar en belangstellenden zijn van harte welkom. De vergaderstukken liggen ter inzage bij het informatiecentrum aan de Groene tuin 317. In de vergaderzaal is altijd de agenda en een samenvatting van de voorstellen beschikbaar. Voor vragen over agendapunten kunt u bellen met de griffie van de deelraad, telefoon 479 82 00.

Meepraten
Tijdens de vergadering kunt u meepraten, vragen stellen of uw mening kenbaar maken. Aan het begin van de vergadering krijgt het publiek de gelegenheid onderwerpen aan de orde te brengen die niet op de agenda staan. U dient zich hiervoor, voor aanvang van de vergadering, aan te melden bij de griffier.

Agenda


1. Opening & mededelingen

2. Vaststelling van de agenda

3. Spreekrecht burgers

4. Uitwerking raadsbesluit We kunnen zoveel beter
5. Woonoverlast

6. Uitwerking initiatiefvoorstel bevordering van burgerparticipatie in raadscommissies

7. Voortgangsrapportage AZV&F
Portefeuillehouders zijn uitgenodigd voor toelichting
8. Vragenhalfuur

9. Vaststelling verslag en actiepuntenlijst AZV&F van 24 november 2009
10. Ingekomen stukken

11. Agendavorming commissie AZV&F

12. Sluiting

We kunnen zoveel beter
We kunnen zoveel beter is een voorstel van wethouder Kriens aan de gemeenteraad van Rotterdam waarin naast veranderingen in de deelgemeenteverordening voorstellen worden gedaan om de samenwerking tussen stadsbestuur, diensten en deelgemeenten te verbeteren. Ook bevat het stuk voorstellen voor herijking van het deelgemeentefonds, shared services (één concern - één standaard) en het gebiedsgericht werken.

Woonoverlast
Medio 2009 is er in Rotterdam een convenant ondertekend, waarbij de samenwerkende partners (wethouder Wonen en ruimtelijke ordening, politie en woningbouwcorporaties) woonoverlast willen bestrijden langs twee sporen: preventie en repressie. In de preventiefase vindt screening plaats van potentiële bewoners. Dit betekent dat huurders met een overlastverleden geweigerd kunnen worden. Waar sprake is van bestaande overlastsituaties (repressiefase) zal na een bemiddelingspoging in voorkomend geval worden overgegaan tot het uitreiken van een gele of zelfs rode kaart. De fractie van de HIJ is van mening dat er meer winst te behalen valt in de aanpak en wenst hierover te discussiëren met de overige fracties. Aan de hand van een aantal bespreekpunten wordt de mening gepeild van de fracties met als doel optimale bestrijding van woonoverlast.

Bevordering burgerparticipatie
Op 8 oktober 2009 heeft de deelraad het initiatiefvoorstel van de fractie Lijst de Veth Bevordering van burgerparticipatie geïnitieerd door de deelraad aangenomen. Onderdeel van dit raadsbesluit is de opdrachtverstrekking aan de griffier om een werkzame methode te beschrijven op basis waarvan participatie van burgers c.q. belangengroepen in de deelgemeentelijke raadscommissies mogelijk wordt. Thans wordt u deze uitwerking ter overweging aangeboden. Besluitvorming vindt plaats in de deelraadsvergadering van 18 februari aanstaande. De werkwijze zal worden geïntroduceerd in de nieuwe bestuursperiode na maart 2010.