RTL Group

'Jamie Oliver's American Road Trip: De VS smeltkroes van eetculturen

RTL 4 trakteert de kijker vanaf dinsdag 19 januari op 'Jamie Oliver's American Road Trip', een zesdelige culinaire zoektocht van 'Naked Chef' Jamie Oliver door de Verenigde Staten. Hij verlaat hierbij de geëffende paden en zoekt de mensen op die het Amerikaanse eten veel interessanter en gevarieerder maken dan door velen wordt gedacht. Jamie laat de hamburgerketens en sjieke restaurants links liggen en leert voor hem geheel nieuwe recepten die voortkomen uit de verschillende culturen van de immigranten door de eeuwen heen.

Jamie Oliver: "Veel mensen denken dat hamburgers en grote porties typerend zijn voor de Amerikaanse keuken. Maar het land heeft veel meer te bieden dan dat. Ik probeer de stereotypen te omzeilen en het echte Amerika te proeven. Ook buiten de toeristische trekpleisters is het een fascinerend land met zoveel culturen die naast elkaar kunnen bestaan. Ik heb fantastische mensen ontmoet, van Navajo-indianen die hun cultuur levend proberen te houden, tot een man in New York, die elke nacht voor tientallen daklozen kookt. Ik heb voor mij onbekende maaltijden gegeten die met liefde zijn klaargemaakt door mensen die heel bewust met hun levensstijl bezig zijn, of het nu Latino's uit Los Angeles zijn of liefhebbers van soul-food in het Zuiden van het land. Het is een reis geworden in een overweldigend en zeer gevarieerd land, waardoor ik zeker anders over Amerika ben gaan denken."

Van cowboys tot krokodillenboeren en van ex-gang-leden tot de elite, Jamie spreekt iedereen aan om het land te leren kennen aan de hand van de mensen, cultuur, muziek en vooral het eten. Zo gaat Jamie aan de slag in de wijk Queens in New York, waar hij in de kou voedsel uitdeelt, in het door de orkaan Katrina getroffen Louisiana en bij de Navajo-indianen in Arizona.

Uitzending: RTL 4, vanaf dinsdag 19 januari, tussen 22.30 en 23.30 uur.

---

Noot aan de redactie: nieuw fotomateriaal is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, tel. 035 - 6718879, jaap.paulsen@rtl.