Vrije Universiteit Amsterdam

Extern afdwingen van beleid met behulp van Java Virtual Machine


* Startdatum: 19-01-2010


* Tijd: 10.45


* Locatie: Auditorium


* Titel: Extern afdwingen van beleid met behulp van Java Virtual Machine


* Spreker: S. Krishnan Nair


* Promotor: prof.dr. A.S. Tanenbaum


* Onderdeel: Faculteit der Exacte Wetenschappen


* Wetenschapsgebied: Exacte wetenschappen


* Evenementtype: Promotie

Toegangs- en gebruiksbeschrijvingen van gegevens- en informatieaanbieders is het onderwerp van Srijith Krishnan Nairs promotieonderzoek. Hij presenteert een ontwerp en de implementatie van een Java Virtual Machine middleware architectuur gebaseerd op Information Flow Control voor het afdwingen van beleid dat verbonden is met dataobjecten.

Nu het bereik en de kracht van internet en genetwerkte systemen steeds groter worden, sturen steeds meer gebruikers enorme hoeveelheden privégegevens naar externe systemen waar zij geen controle over hebben. Tegelijkertijd gebruiken commerciële aanbieders van digitale informatie het grote bereik van het internet om producten zoals muziek, video's en software te verspreiden.

Over het algemeen hechten deze gegevens- en informatieaanbieders groot belang aan het beschermen van hun data tegen misbruik. Zij willen graag dat hun data gebruikt wordt zoals zij dat gespecificeerd hebben, en alleen toegankelijk is voor bepaalde externe partijen, en dat er slechts specifieke acties op de data uitgevoerd kunnen worden. Deze toegangs- en gebruiksbeschrijvingen worden gewoonlijk uitgedrukt in de vorm van beleidsspecificaties.

In zijn dissertatie beschouwt Krishnan Nair het probleem van het afdwingen van beleid vanuit een datacentrisch oogpunt, waarbij hij aanneemt dat het beleid gebundeld is met de applicatiedata. Hij presenteert het ontwerp en de implementatie van een Java Virtual Machine middleware architectuur gebaseerd op Information Flow Control voor het afdwingen van beleid dat verbonden is met dataobjecten. Zijn werk benadert het probleem op middleware niveau, met de intentie om de mogelijkheden van de oplossingen op hoger en lager niveau te exploiteren. De ontwikkelde middleware wordt gebruikt om een applicatieonafhankelijk Digital Rights Management systeem te implementeren gebaseerd op een populair model voor de beheersing van gebruik. Het JVM-raamwerk wordt ook gebruikt om een Web Service architectuur te ontwerpen die in staat is om gebruiksbeleid af te dwingen dat verbonden is met aangeleverde data.
© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam