Gemeente Leeuwarden

Vooraankondiging commissie Bestuur en Middelen

Bron: Gemeente Leeuwarden (14-01-2010)

In 2006 heeft de gemeenteraad het Masterplan Tweebaksmarkt/Turfmarkt vastgesteld. Het plan dient als stedebouwkundige verkenning voor het gebied waar nu een nieuw Provinciehuis verrijst en het Fries Museum vertrekt. De realisatie van een parkeergarage met daar bovenop woningen zijn hier een onderdeel van. De commissie zal zich beraden over de kosten en wenst te komen tot een definitief bestemmingsplan voor dit gebied.

De rol van de Gemeente Leeuwarden in de ontwikkeling van bouwlocatie De Zuidlanden wordt in de commissie nader bekeken. Er zal voorgesteld worden om als gemeente de algehele regie op zich te nemen in de samenwerking met betrokken bouwondernemingen.

Laatste onderwerp van gesprek zal zijn een Gemeentelijke bijdrage aan demo- en onderzoeksmolen The Dutch Rainmaker. Het gaat om een prototype dat in staat is uit lucht water te produceren. Voor Leeuwarden is watertechnologie een belangrijk economisch speerpunt.

Iedereen die geinteresseerd is in genoemde onderwerpen is van harte welkom de vergadering bij te wonen. De vergadering vindt plaats op 19 januari 2010 in het Stadhuis van Leeuwarden en begint om 19.00 uur.

Voor de complete agenda en bijbehorende informatie zie website gemeenteraad.