Gemeente Kaag en Braassem

Startbijeenkomst mantelzorgondersteuning
Een foto van een mevrouw die ouderen helpt

Dinsdag 19 januari 2010 organiseert Bureau Informele Zorg van ActiVite in samen werking met de cliënt- en ouderenadviseur van de Spil/STIWO een startbijeenkomst. Deze bijeenkomst is bedoeld om mantelzorgers te informeren over de activiteiten voor 2010.

De startbijeenkomst is dinsdagavond in zorgcentrum Jacobus, Saskia van Uylenburchlaan 1 in Oude Wetering. De bijeenkomst start om 19.30 uur en zal tot ongeveer 21.30 uur duren. De avond wordt muzikaal omlijst door het trio Carlos Franken.

Belang mantelzorgondersteuning

"Het is tijd voor vernieuwing en voor het bereiken van doelgroepen die tot nu toe nog niet veel gebruik maken van mantelzorgondersteuning", aldus Ludwien Wassink, consulent van Bureau Informele Zorg van ActiVite. Uit gesprekken met onder andere de gemeente en een enquête onder bij ActiVite ingeschreven mantelzorgers kwam naar voren dat het pakket dat nu geboden wordt door veel mensen gewaardeerd wordt. Er zijn echter nog steeds veel mantelzorgers die niet bereikt worden of die zich niet aangesproken voelen als mantelzorger. Hier ligt een schone taak voor de consulenten van ActiVite in 2010. Daarnaast is er, onder andere door de aanscherping in de AWBZ, een toenemende vraag ontstaan naar inzet van vrijwilligers in de thuissituatie.

Â

Meer informatie?

Neem contact op met de consulenten van ActiVite, via mantelzorg@activite.nl of (071) 516 14 15. Aanmelden voor de bijeenkomst is niet nodig, entree en consumpties zijn gratis.