Rechtbank Rotterdam


Zitting rellen Hoek van Holland

Op dinsdag 19 januari a.s. begint de rechtbank Rotterdam met de inhoudelijke behandeling tegen vijf verdachten van openlijk geweld tijdens Sunset Grooves in Hoek van Holland. Eén van de verdachten was minderjarig ten tijde van de rellen.

De behandeling van de zaak tegen de 'minderjarige' verdachte begint om 9.00 uur. Deze zitting vindt plaats achter gesloten deuren. De behandeling van de zaken tegen de vier andere meerderjarige verdachten begint om 11.00 uur.

De zitting vindt plaats in zaal 1, Wilhelminaplein 125, gebouw A, in Rotterdam. In de zittingszaal wordt één camera toegelaten, te weten RTL Nieuws. Mocht er meer aanmeldingen komen dan fungeren zij als pool.

Aanmelding van AV-media is verplicht voor maandag 18 januari 12.00 uur. Schrijvende pers wordt verzocht zich eveneens aan te melden, dit om een en ander in goede banen te leiden.
De opening van de behandeling ter zitting door de rechter, het voordragen en het requisitoir van de zaak door de officier van justitie kunnen worden opgenomen.

Zaal 8 is gereserveerd voor het eventueel opnemen van interviews voor radio en/of tv. Buiten de zittingszaal mogen geen film of radio opnames worden gemaakt in verband met de privacy-regeling.

Voor aanmelding en vragen: persvoorlichting rechtbank Rotterdam (010) 297 22 87/58

Bron: Rechtbank Rotterdam Datum actualiteit: 18 januari 2010 Naar boven