Politie Gelderland-Midden

Misdrijf Nijkerk in Opsporing Verzocht

Publicatiedatum: 18-1-2010 15:42:49

Nijkerk - Het AVRO programma Opsporing Verzocht besteedt morgenavond, dinsdag 19 januari, aandacht aan het misdrijf waarbij een 63-jarige man uit Nijkerk ernstig gewond raakte.

In een woning aan de Havenstraat in Nijkerk werd op zaterdagavond 21 november 2009 omstreeks 23.00 uur de 63-jarige bewoner zwaar gewond aangetroffen. Het slachtoffer is met ernstige verwondingen aan zijn hoofd naar het ziekenhuis vervoerd. Wat er zich die avond in de woning heeft afgespeeld, is vooralsnog onduidelijk. Wel gaat de politie uit van een misdrijf en heeft daarom een Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgericht. Zo'n 25 rechercheurs onderzoeken verschillende scenario's in de hoop één of meerdere verdachten te kunnen aanhouden.

Oproep klanten
Het slachtoffer is inmiddels buiten levensgevaar. Het rechercheteam dat de zaak onderzoekt, heeft inmiddels een verklaring van de man op kunnen nemen. Wat de inhoud daarvan is, wil zij echter nog niet prijsgeven. De politie komt nog steeds graag in contact met klanten van de man die de bewuste avond nog bij het slachtoffer zijn geweest en nog niet met de politie hebben gesproken.

Reconstructie
In de uitzending van dinsdag 19 januari zal een reconstructie worden getoond, waarbij ook een aantal nieuwe details uit het onderzoek zullen worden prijsgegeven. Zo vraagt het rechercheteam in de uitzending speciaal aandacht voor een lichtkleurige bus die mogelijk in verband zou kunnen worden gebracht met het misdrijf.

Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond 19 januari uitgezonden om 21.50 uur op Nederland 1. Op woensdag 20 januari wordt de uitzending herhaald om 10.05 uur op Nederland 2.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---