Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.35 uur

Utrecht, 19-01-2010

Auto uitgebrand

UTRECHT In de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 januari brandde een auto uit op de Keucheniusstraat. De politie heeft het vermoeden van brandstichting.

Rond 03.10 uur kreeg de politie een melding van getuigen dat een auto in brand stond op de Keucheniusstraat. Ter plaatse troffen agenten een auto aan die inmiddels volledig was uitgebrand. Een getuige verklaarde dat hij omstreeks 03.05 uur een harde knal hoorde. Toen de man naar buiten keek zag hij dat een auto in de brand stond. Vanuit de richting van de auto rende een man in donkere kleding weg in de richting van de Abraham Kuijperstraat.

De getuige zette de achtervolging in en zag dat de man bij een andere man op een scooter sprong en wegreed richting de Marnixlaan. De politie heeft het vermoeden dat de auto in de brand gestoken is en zoekt getuige(n). Heeft u iets gezien of heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Bleekstraat vond maandagmorgen een aanrijding tussen een personenauto en een vrouw op een snorfiets plaats. Hierbij raakte de vrouw gewond.

Een 22-jarige automobilist uit Maarssen reed omstreeks 09.25 uur over de Bleekstraat. In plaats van linksaf de Catharijnesingel op te rijden, reed hij rechtdoor in de richting van het Ledig Erf. Hierbij zag hij een 19-jarige vrouw uit Oosterhout (Noord Brabant) over het hoofd. De vrouw stak met haar snorfiets de weg over en werd aangereden door de Maarssenaar. De vrouw raakte gewond en moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. De automobilist bleef ongedeerd.

Poging overval

UTRECHT Op maandagavond vond op een horecagelegenheid op de Lange Smeestraat een poging overval plaats. Hierbij werd de verdachte aangehouden.

De politie kreeg omstreeks 19.10 uur een overvalmelding van uit een horecagelegenheid aan de Lange Smeestraat. Agenten gingen ter plaatse en troffen daar twee slachtoffers en een verdachte aan. Uit verklaringen bleek dat een man, 44 jaar zonder vaste woon of verblijfplaats, de horecagelegenheid binnengekomen was en onder bedreiging geld geëist had.

Tijdens deze bedreiging werd één van de medewerkers door de overvaller geslagen. Omdat de verdachte nog in de zaak was werd hij direct aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Straatroof

UTRECHT In de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 januari vond op de Kanaalstraat een beroving plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer.

Een 30-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks 00.05 uur op de Kanaalstraat naar een pinautomaat. Op het moment dat de vrouw haar pas in de automaat stak en een bedrag intoetste, werd zij hard opzij geduwd door een man. De man had een mes in zijn handen en bedreigde de vrouw hiermee. Hij griste het geld uit de automaat en liep weg. De vrouw liep nog achter de man aan om haar geld terug te vragen maar de berover rende hard weg.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht stad, tel.:0900 88 44.