Gemeente Kapelle

Zeeuws jaar van de fiets
logo Zeeuws jaar van de fiets

2010 is het Zeeuws jaar van de fiets. Naast allerlei evenementen, waaronder de Tour de France en de Giro d'Italia, kunnen inwoners en bezoekers het hele jaar door genieten van alles wat Zeeland te bieden heeft. Op de fiets, welteverstaan.

De fietser in Zeeland is nu al van alle gemakken voorzien. Zo hebben we een handig knooppuntensysteem, informatiepanelen en mooie rustplaatsen. Maar er komt nog meer! Zoals de meimaand fietsmaand, waar elke week een ander Zeeuws eiland in de kijker staat. Of de opening van een recreatief fietspad door de polders van Schouwen-Duiveland.

Â

Ook komen er in de loop van 2010 fietscafés, waar gezelligheid en fietscomfort centraal staan. Alle activiteiten die het komende jaar op de fietskalender staan, hebben tot doel om Zeeland als fietsprovincie op de kaart te zetten en het gebruik van de fiets te stimuleren.

Â

Zeeland is een prachtige provincie waar je stoer kunt fietsen, buitendijks of langs het Veerse Meer. Maar er zijn ook veel plekjes waar je op je gemak van het landschap kunt genieten. In de bossen van Schouwen-Duiveland bijvoorbeeld, of op de bloemdijken van Zuid-Beveland.

Tal van organisaties bieden het komende jaar activiteiten rondom het thema fiets. Proef de sfeer tijdens een van de wielerkoersen of rijd eens een verrassende toertocht. Geniet van Zeeland op de fiets. En ervaar de verrassende kanten van Zeeland!Â

Â

Meer weten? Kijkt u dan op www.zeeuwsjaarvandefiets.nl.