Rijksvoorlichtingsdienst

Schenk benoemd tot plaatsvervangend SER-lid

Prof. dr. E.J.J. (Hans) Schenk is benoemd tot plaatsvervangend kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER). De heer Schenk wordt de plaatsvervanger van prof. dr. L.G.M. (Leo) Stevens. Dat heeft minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vandaag bekend gemaakt.

De heer Schenk is sinds 2002 hoogleraar economische wetenschappen en 'research fellow' bij het Tjalling C. Koopmans Research Institute van de universiteit Utrecht.

Schenk is een expert op het terrein van fusies, overnames, regulering en goed bestuur ('corporate governance') en heeft groot aantal boeken en artikelen op zijn naam staan.

Hans Schenk werd in 1993 door de 'Economist' verkozen als internationaal meest gerespecteerde Nederlandse econoom. Ten behoeve van de tijdelijke parlementaire commissie Onderzoek Financieel Stelsel (Commissie De Wit), leidt Schenk op dit moment wetenschappelijk onderzoek naar wet- en regelgeving over en toezicht op financiële markten.

Categorieën: Bestuur, Economie, Financiën, Migratie en integratie, Onderwijs en wetenschap, Overig, Recht, Sociale zekerheid, Werk, Zorg en gezondheid

Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid