Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht, 19-01-2010

Insluipingen

OUDEWATER De politie heeft twee aangiftes binnengekregen van insluiping in een woning. Op zaterdag 16 januari rond 16.00 uur is er een insluiping geweest in een woning aan de Dijkgraaflaan. Op zondagavond rond 18.30 uur vond er een insluiping plaats in een woning aan de Dijkveld. De bewoner was op de eerste verdieping toen hij beneden een geluid hoorde. Toen hij naar beneden liep, zag hij een man de woning uitlopen. Later bleek er een tas mee te zijn genomen. Het signalement van deze man: blank, ongeveer 20 jaar, normaal postuur, ongeveer 1.75 tot 1.85 cm lang. Hij droeg een donker jack. De politie onderzoekt de beide aangiftes en is op zoek naar getuigen die op genoemde data verdachte persoon/personen of voertuigen hebben gezien. Heeft u informatie, belt u naar het politiewijkteam Oudewater/Montfoort via 0900-8844.


1-1-2

Bij een verdachte (bijvoorbeeld als iemand zich verdacht ophoudt in een brandgang) of heterdaad situatie mag u het alarmnummer 1-1-2 bellen. De politie is in de meeste gevallen binnen 10 minuten ter plaatse en hiermee vergroot u de kans dat een verdachte op heterdaad kan worden aangehouden.

Poging inbraak school

BREUKELEN Op vrijdagavond is er poging gedaan om in te breken in een school aan het Domineeslaantje. Rond 23.20 uur ging het alarm af van de school en is een beveiliger polshoogte gaan nemen. De beveiliger zag dat er en poging gedaan was om in te breken en waarschuwde de politie. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen. Heeft u voor of na 23.20 uur verdachte persoon/personen of voertuigen gezien, meld dit dan bij de politie wijkteam Breukelen/Abcoude/Loenen via 0900-8844.

Onderzoek woninginbraken

KAMERIK De politie heeft drie aangiftes binnengekregen van (poging tot) woninginbraken in Kamerik en is een onderzoek gestart. De woninginbraken hebben plaatsgevonden in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 januari in een woning aan de Houtkade en op 17 januari (overdag) in een woning aan de Van Teylingenweg. In de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 januari hebben onbekenden een poging gedaan om in te breken in een woning aan de Meidoornlaan. De politie zoekt getuigen die op genoemde data verdachte persoon/personen of voertuigen hebben gezien. Ook is de politie op zoek naar meer getuigen die gezien hebben dat een man zich verdacht ophield bij een woning aan de Houtkade. De politie is namelijk op donderdagavond 14 januari op zoek geweest naar een man zonder jas met een witte trui en een donkerkleuring broek aan. Deze man is echter niet meer aangetroffen. Heeft u informatie over deze woninginbraken of de onbekende persoon die zich verdacht ophield, belt u dan naar het politiewijkteam Woerden/Harmelen via 0900-8844.


1-1-2

Bent u getuige van een verdachte of heterdaad situatie, dan mag u bellen naar het alarmnummer 1-1-2. De politie is in de meeste gevallen binnen 10 minuten te plaatse en hiermee verhoogt u de kans dat een verdachte op heterdaad kan worden aangehouden.

Poging beroving

ABCOUDE Meerdere gewapende mannen probeerden op maandagavond 18 januari een man van zijn auto te beroven.

Rond 20.00 uur stopte een 73-jarige man uit Abcoude met zijn auto op de Koningsvaren. Bij hem in de auto zaten twee plaatsgenoten van 73 en 79 jaar. Zij gingen een vriend van hen ophalen en toeterde om aan te geven dat zij voor de deur stonden. De vriend kwam naar buiten, maar tegelijkertijd renden op straat meerdere mannen met bivakmutsen en bewapend met vuurwapens op de auto af. Zij eisten dat de mannen uitstapten en wilden de sleutels van de auto hebben. Buiten de auto ontstond een schermutseling. Daarbij vielen schoten, waarbij de slachtoffers het idee kregen dat het om nepvuurwapens ging. De vier mannen verzetten zich vervolgens tegen hun belagers, waarbij over en weer klappen vielen. Kennelijk verrast door het verzet van de mannen, gingen de verdachten ervandoor.

De verdachten sprongen in een lichtkleurige klein model auto en zij gingen er in de richting van de Amsterdamsestraatweg vandoor.

Na de melding heeft de politie een uitgebreid onderzoek in de omgeving ingesteld, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen. De bejaarde mannen raakten lichtgewond en deden aangifte van de poging tot beroving.

Aan getuigen van de overval en aan mensen die op maandagavond tussen 19.00 uur en 20.30 uur iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Koningsvaren wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Verdacht

BREUKELEN Agenten hielden in de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 januari drie mannen onder verdachte omstandigheden aan.

Rond 02.10 uur controleerden agenten een auto met drie inzittenden op de Straatweg. In de auto zaten twee jongemannen van 18 en één van 21 jaar, allen uit Utrecht. Zij hadden een nogal ongeloofwaardig verhaal over hun aanwezigheid daar en de agenten troffen in de auto inbrekersgereedschap aan. Daarop hielden zij de verdachten aan en brachten hen over naar het politiebureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gladheid

WILNIS/MAARSSEN/TIENHOVEN Door de gladheid belandde op maandagochtend 18 januari twee autos te water en raakte een snorfietser gewond.

Rond 07.55 uur reed een 43-jarige automobiliste uit Kamerik over de Ir. Enschedeweg in Wilnis. Door de gladheid raakte zij van de weg en belandde in een sloot. De auto kwam met zijn linkerzijkant in het water terecht. De Kamerikse sloeg met een lifehammer haar raam in en klom uit de auto. Daarbij liep zij door de glassplinters lichte verwondingen aan haar hand op. Zij raakte verder niet gewond.

Een 57-jarige snorfietser uit Maarssen kwam rond 08.40 uur door de gladheid op het fietspad Pauwenkamp in Maarssen ten val. Hij had veel last van zijn rug en kon niet meer opstaan. Hij werd per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht.

Rond 08.50 uur reed een 49-jarige automobiliste uit Tienhoven over de Bethuneweg in Tienhoven. Bij haar in de auto zaten haar zoon en dochter. Door de gladheid raakte zij van de weg en belandde op de kop in een sloot. Het lukte hen aanvankelijk niet om uit de auto te komen. Een passerende loodgieter kwam hen te hulp en wist hen via de achterklep te bevrijden. Zij raakten niet gewond.