Gemeente Brummen


Verwijderen beplanting voor nieuwe wijk Lombok-Zuid

(Oorspronkelijke publicatie datum: 19-01-2010)

De ontwikkelingen rondom de realisatie van de nieuwe woonwijk Lombok-Zuid lopen voortvarend. Op 12 januari 2010 hebben burgemeester en wethouders besloten het bestemmingsplan Lombok-Zuid ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad. De verwachting is dat de raad het bestemmingsplan in haar vergadering van februari bespreekt en vaststelt. Op dit moment wordt het bestek voor het bouw- en woonrijp maken van de eerste fase afgerond, zodat het werk binnenkort aanbesteed kan worden. Planning is dat op 1 april 2010 gestart wordt met het bouwrijp maken en dat dit uiterlijk 1 juni wordt afgerond. Na afronding van deze werkzaamheden kan gestart worden met de bouw van de eerste woningen.

Vooruitlopend op deze werkzaamheden start de firma Ebola uit Voorst met het verwijderen van beplanting in het plangebied van de nieuwe Eerbeekse wijk. Het gaat in totaal om 46 bomen, voornamelijk inlandse eiken, berken en een enkele tamme kastanje en Amerikaanse eik. Deze werkzaamheden zijn afgerond voor 1 maart, want dan begint het broedseizoen weer.

Inrichtingsplan
B&W hebben vorig jaar al een vrijstellingsbesluit genomen (art 19, lid 2 WRO) voor de inrichting van het gebied en de realisatie van de eerste fase woningbouw. Er is een inrichtingsplan opgesteld dat inmiddels is uitgewerkt in een bouw- en woonrijpmaakbestek. Uit dit meer gedetailleerde plan werd duidelijk welke beplanting behouden kan worden in het plangebied, en welke begroeiing moet verdwijnen. Hoewel er dus nu bomen worden gekapt, bevat het nieuwbouwplan de herplant van een groot aantal bomen. Dit compenseert de kap van de 46 bomen in ruime mate.

Verleende kapvergunning
Voor 35 bomen heeft het college op 3 augustus 2009 een kapvergunning verleend. Tegen dit besluit zijn geen bezwaren bij de gemeente binnen gekomen. Daarnaast heeft het college destijds ook ingestemd met het ver-wijderen van 11 bomen waarvoor geen kapvergunning verplicht is. Omdat het broedseizoen op 1 maart start en omdat ook dit voorjaar wordt gestart met het bouwrijp maken van het eerste gedeelte van de eerste fase van Lombok-Zuid, is het van belang dat de bomen voor 1 maart 2010 zijn gekapt. Heeft u vragen over deze werk-zaamheden, dan kunt u contact opnemen met de medewerkers Groen van de afdeling Beheer. Dit kan via het algemene telefoonnummer (0575) 56 82 33 of mailadres beheer@brummen.nl.

Verkoop woningen
In oktober 2009 is het eerste deel van de eerste fase woningbouw in de verkoop gegaan. Hiervan zijn inmiddels 27 woningen verkocht. Er zijn nog enkele woningen te koop. Heeft u interesse voor een woning in deze nieuw te ontwikkelen wijk? Kijk dan snel op de website www.lombok-zuid.nl. Ook kunt u terecht bij makelaarskantoor Best Living aan de Stuijvenburchstraat 70 in Eerbeek. Dit kan onder andere via telefoonnummer (0313) 65 11 99 en mailadres eerbeek@bestliving.nl.