Gemeente Woudrichem

Think before you drink

GGD onderzoekt kennis en mening over alcohol

Â

De GGD West-Brabant voert momenteel in samenwerking met de gemeenten een onderzoek uit naar de kennis en mening van jongeren en hun ouders over het alcoholgebruik door jongeren. Daarvoor worden vanaf 18 januari 250 telefonische interviews gehouden onder jongeren in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar en hun ouders.

Â

Naar aanleiding van het hoge en veelvuldige alcoholgebruik door West-Brabantse jongeren is in 2009 het project âThink before you drinkâgestart. Met dit project willen de 18 gemeenten van West-Brabant, de GGD West-Brabant, verslavingsinstituut Novadic-Kentron, politie, de Voedsel- en Warenautoriteit, Openbaar Miniserie en Halt de trent doorbreken dat jongeren steeds vaker, steeds meer en op jongere leeftijd alcohol drinken.

Â

In de periode 2010 t/m 2013 vinden diverse activiteiten plaats op school, thuis en in de vrije tijd, om het alcoholgebruik onder jongeren terug te dringen. De gemeente wil graag weten wat de diverse activiteiten opleveren. Daarom wordt er nu en op het einde van het project een meting gehouden onder de belangrijkste doelgroepen, namelijk jongeren en ouders.