Politie Groningen

Dinsdag 19 januari 2010

Provincie Groningen, 19-01-2010

Groningen: winkeldief aangehouden

Beveiligingspersoneel in de binnenstad heeft maandagmiddag in de Stoeldraaierstraat in Groningen een 43-jarige man uit Groningen aangehouden voor winkeldiefstal. Toen de Stadjer de winkel verliet ging het poortalarm af. Beveiligingspersoneel waren er snel bij en hadden de verdachte al snel te pakken. Hierbij probeerde de winkeldief zich van zijn buit te ontdoen. Dit werd gezien en bleek de buit afkomstig te zijn uit de winkel. De beveiliging heeft de verdachte over aan de gealarmeerde politie overgedragen. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Leek: alcomobilist aangehouden

De politie heeft maandagnacht op de Oldenoert in Leek een 33-jarige man uit Leek aangehouden voor het rijden onder invloed. De automobilist werd op de Oldenoert gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,3. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: woning inbrekers aangehouden

De politie heeft maandagmiddag in een woning in de Henk Plenterlaan in Groningen, twee 18-jarige inbrekers uit Groningen en Loppersum op heterdaad aangehouden. De politie kreeg een melding van een inbraak in een woning in de Henk Plenterstraat. Het huis werd direct door agenten omsingeld. Bij het doorzoeken van de woning werden beide jonge inbrekers op de bovenste verdieping aangetroffen. Beiden hadden diverse goederen bij zich die uit de woning afkomstig waren. De twee inbrekers zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Appingedam: winkeldievegge door het lint

De politie heeft maandagmiddag in een winkel in de Dijkstraat in Appingedam, een 16-jarige winkeldievegge uit Appingedam aangehouden. De verdachte had zich samen met twee vriendinnen vervelend opgehouden in de winkel. Toen het winkelpersoneel voorbij de kassa de meiden hierop aanspraken, ging de verdachte door het lint. Hierbij viel een uit de winkel gestolen pakje voorbehoedsmiddel uit de mouw van de vrouw. Ook hierna ontstond er weer een worsteling tussen het personeel en de verdachte. De twee vriendinnen bleken na onderzoek niets te hebben weggenomen. De winkeldievegge werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: stelend duo aangehouden

De politie heeft maandagmiddag in een warenhuis in de Herestraat in Groningen, een 24-jarige vrouw uit Emmer Compascuum en een 27-jarige man uit Schoonebeek aangehouden voor winkeldiefstal.In het warenhuis was gezien dat het duo twee geurtjes hadden gestolen en in hun mouw hadden verstopt. Na hun aanhouding werden na onderzoek nog meerdere goederen aangetroffen die vermoedelijk ook van diefstal afkomstig zijn. De man en vrouw zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Naar de goederen die in beslag zijn genomen zal nader onderzoek worden gedaan. Beiden werden na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Leek: winkeldievegge aangehouden

De politie heeft in de Tolberterstraat in Leek een 25-jarige vrouw uit Groninge aangehouden voor winkeldiefstal. Winkelpersoneel had gezien dat de vrouw een fles parfum had gestolen. De vrouw werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De buit bleef in de winkel achter. De politie maakt een proces-verbaal op. Op het politiebureau bleek dat de vrouw ook nog een gevangenisstraf moest uitzitten. De vrouw is ingesloten.

Vlagtwedde: scharende vrachtauto

Een vrachtwagen met oplegger heeft maandagavond op de Westerkamp in Sellingen een aanrijding gehad met personenauto. Een 24-jarige bestuurder van de vrachtwagencombinatie uit Nieuwe Pekela raakte bij het binnenrijden van Sellingen in de slip. De achterkant van de oplegger schaarde en kwam in botsing met een 35-jarige bestuurder van personenauto uit Sellingen die uit tegenovergestelde richting reed. De chauffeur van de vrachtwagen kwam met de schrik vrij. De bestuurder van de personenauto werd met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratieset.

Provincie Groningen: politie controleert snelheid voor veilig verkeer

De politie controleerde maandag 18 januari 2010 de Diepswal in Leek op snelheid.

§ 609 aantal geregistreerde voertuigen: 95 aantal overtredingen: 76 km hoogst gemeten snelheid: km/uur, maximum toegestane snelheid: 50km/uur.

§

De politie controleerde maandag 18 januari 2010 Rijksstraatweg in Glimmen op snelheid.

§ 1327 aantal geregistreerde voertuigen: 302 aantal overtredingen: 87 km hoogst gemeten snelheid: km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

§

De politie controleerde maandag 18 januari 2010 op de Woldweg in Appingedam op snelheid.

§ 640 aantal geregistreerde voertuigen: 103 aantal overtredingen: 103! km hoogst gemeten snelheid: km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

§

De politie controleerde maandag 18 januari 2010 op de Beneluxweg in Groningen op snelheid.

§ 2497 aantal geregistreerde voertuigen: 167 aantal overtredingen: 135 km hoogst gemeten snelheid: km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

§

De politie controleerde maandag 18 januari 2010 op de N355 in Zuidhorn op snelheid.

§ 499 aantal geregistreerde voertuigen: 10 aantal overtredingen: 105 km hoogst gemeten

snelheid: km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.