Politie Haaglanden

Persberichten 19 januari

Haaglanden, 19-01-2010

Mannen aangehouden met gestolen auto
Den Haag - Surveillerende agenten hielden maandag 18 januari vijf Hagenaars aan omdat zij met een gestolen auto reden. De agenten zagen het vijftal omstreeks 20.20 uur rijden op de Hoefkade en controleerden de wagen en inzittenden. De auto bleek op zaterdag 16 januari gestolen in Den Haag. Alle vijf inzittenden, in de leeftijd van 17 en 20 jaar, werden aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De recherche onderzoekt de zaak en de betrokkenheid van de aangehouden verdachten.

Aanhoudingen na mishandeling en ontvoering
Den Haag - Agenten kregen maandag 18 januari omstreeks 16.30 de melding dat er op de Prinsestraat iemand geslagen zou zijn door vier jonge mannen die het slachtoffer vervolgens meenamen in een auto. Op de Elandstraat zagen surveillerende agenten een auto rijden met het door de melder opgegeven kenteken. Zij gaven de bestuurder een stopteken en lieten alle vijf inzittenden uitstappen. Alle vijf de mannen, in de leeftijd van 19 tot 30 jaar, moesten mee naar het bureau. Daar bleek dat een 20-jarige Hagenaar het slachtoffer was. De recherche onderzoekt de zaak.

Politie zoekt eigenaar beamer
Den Haag De politie is op zoek naar de eigenaar van een zwarte beamer, die vermoedelijk is buitgemaakt tijdens een inbraak. Politieagenten zagen zondag 17 januari op de Hildo Korplaan twee Hagenaars van 19 en 22 jaar lopen. De twee droegen een kussensloop waarin een voorwerp was gestopt. Toen de agenten de inhoud van de kussensloop bekeken, bleek het om een beamer te gaan. Omdat de jongens niet wilden vertellen hoe zij aan het apparaat kwamen, gaat de politie er vanuit dat de beamer is gestolen. De vraag is echter waar en wanneer, want aangifte hiervan is tot op heden niet gedaan. De bewuste beamer is van het merk Acer en zwart van kleur. Het typenummer is P1265 en het registratienummer 75100350059. Bovenop de beamer zit een sticker met beamer 20 en een gebruiksaanwijzing. Voor een succesvolle vervolging van de aangehouden mannen is een aangifte noodzakelijk. De politie van Bureau De Heemstraat roept de eigenaar van de beamer daarom op contact met haar op te nemen via 0900-8844.

Bewoners buitengesloten na woninginbraak
Den Haag Een 52-jarige Haagse kon maandagavond 18 januari rond 19.20 uur met haar twee kinderen haar eigen woning aan de Stuwstraat niet meer in omdat het slot was geforceerd na een woninginbraak. Hierop belde zij direct de politie. Ter plaatse zagen de agenten dat het voordeurslot was ontzet, hierdoor was de bewoonster buitengesloten. Ook vertelde de Haagse dat er licht in de woning brandde dat zij niet had aangelaten. De agenten klommen via de tuin van de buren over de schutting en zagen dat de achterdeur van het pand op een kier stond. In de woning werd al snel duidelijk dat er was ingebroken. Nadat agenten constateerden dat er niemand meer in de woning aanwezig was, lieten zij de bewoonster en haar kinderen naar binnen. De politie nam direct aangifte op van woninginbraak.

Fietser gewond na aanrijding
Den Haag Een 60-jarige Hagenaar raakte maandag 18 januari om 17.35 uur met zijn fiets gewond na een aanrijding met een personenauto. De 56-jarige Haagse bestuurder van de personenauto kwam uit de richting van het Rode Kruis Ziekenhuis naar de Sportlaan. Zij stond hier te wachten voor de haaientanden om de kruising over te steken. Toen zij dat uiteindelijk deed, zag zij de fietser over het hoofd die uit de richting van de Segbroeklaan kwam. Zij kon een aanrijding niet voorkomen en botste op de fietser. Ambulancepersoneel bracht de fietser met onbekend letsel naar het ziekenhuis.

Snelheidsduivel moet rijbewijs inleveren
Den Haag Een 54-jarige Hagenaar reed maandag 18 januari om 16.35 uur zo hard over de Benoordehoutseweg dat hij zijn rijbewijs moest inleveren. De man reed 106 km/u terwijl er op de Benoordehoutseweg maximaal 50 km/u is toegestaan.

Auto-inbreker op heterdaad betrapt
Den Haag De politie hield maandag 18 januari om 17.00 uur een 36-jarige Hagenaar aan als verdachte van een auto-inbraak. Agenten zagen dat de man zich op de Erasmusweg verdacht gedroeg bij voertuigen. Op een bepaald moment sloeg te man toe en vernielde een portier. Agenten hielden de man aan en namen hem voor verhoor mee naar het politiebureau. Hier bekende de man dat hij probeerde in te breken in het voertuig. De politie bracht de eigenaar van het voertuig op de hoogte van de gemaakte schade. De Hagenaar moet de schade vergoeden.

Politie zoekt getuigen babbeltruc
Den Haag Een 73-jarige Haagse was maandag 18 januari rond 14.00 uur slachtoffer van een babbeltruc. Bij haar woning in de Roemer Visscherstraat liepen twee mannen mee het portiek in, toen zij thuiskwam van een boodschapje. Zij vertelden de vrouw dat zij verwarmingsmonteurs waren en ook in haar woning moesten kijken. Eén van de twee mannen leidde de vrouw af met allerlei vragen en gedroeg zich zeer attent. Hij bood haar aan de boodschappen binnen te dragen en haar jas op te hangen. De andere verdachte doorzocht in de tussentijd de woning. Plotseling waren de mannen verdwenen. Later ontdekte de vrouw dat haar spaargeld was verdwenen. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. De twee mannen waren blank, tussen de 40 en 45 jaar oud en allebei van normaal postuur. De één was ongeveer 1.80 meter lang, had glad naar achter gekamd donkerblond kort haar en droeg een groen jack en een spijkerbroek. De ander was ongeveer 1.70 meter lang en had kort rossig haar met stekeltjes. Heeft u iets verdachts gezien of heeft u andere informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze zaak? Belt u dan met de recherche van Bureau Zuiderpark via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M. via 0800-7000.

Man op gestolen fiets aangehouden
Den Haag Surveillerende agenten zagen maandagmorgen 18 januari rond 10.40 uur een wat schichtig om zich heen kijkende man fietsen op de Hildebrandstraat. Gezien zijn gedrag besloten de agenten hem even verderop op het Gouverneurplein aan te spreken. Bij controle van de fiets bleek deze sinds 15 oktober 2009 als gestolen te staan gesignaleerd. De 39-jarige Hagenaar verklaarde de fiets sinds ongeveer een maand te lenen van een vriend. De man werd aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Daar kwam later die dag de 14-jarige oorspronkelijke eigenaar de fiets samen met zijn vader ophalen.

Autowrak van de weg gehaald
Den Haag Naar aanleiding van een melding dat op de Henri Faasdreef al enkele weken een auto deels op de rijbaan zou staan geparkeerd, namen politieagenten maandagmorgen 18 januari rond 11.00 uur een kijkje. Daar zagen zij dat het voertuig inderdaad half op de weg stond geparkeerd en hierdoor de weg ook voor de hulpdiensten blokkeerde. Omdat ook de APK en verzekering niet meer in orde waren én ze geen rechtmatige eigenaar voor het voertuig konden achterhalen, lieten de agenten het voertuig wegslepen.

Meisje onder ijs
Voorburg Ter hoogte van een basisschool op de Prinses Beatrixlaan zakte maandagmiddag 18 januari een 9-jarig meisje door het ijs, toen zij een gedeeltelijk ontdooide vijver probeerde over te steken. Doordat dit halverwege de vijver gebeurde, verdween zij geheel onder het ijs. Een politieagent in vrije tijd zag het gebeuren en wist het meisje onder het ijs vandaan te halen. Gewikkeld in dekens -en met de verwarming op de hoogste stand werd zij in een politieauto gezet, tot de ambulance er was. Na controle door de GGD mocht het meisje naar huis.

Jongen aangehouden voor belediging
Wassenaar Politieagenten hielden maandagmiddag 18 januari een Wassenaarse jongen, aan die hen zonder enige aanleiding meerdere malen beledigde. De agenten stonden op het Polderpad met een groep jongeren te praten toen de 16-jarige jongen op zijn bromfiets aan kwam rijden. In het voorbijgaan schold de jongen hen zomaar uit voor kankerjoden. De agenten hielden hem hierop aan. Op het bureau verklaarde de jongen dat hij eigenlijk zelf ook niet wist waarom hij het geroepen had. Hij had namelijk niemand willen beledigen. Dit had hij zich beter eerder kunnen bedenken: de jongen moet zich voor de rechter voor deze opwelling verantwoorden.

Man mishandelt vriendin op straat
Rijswijk Een voorbijganger sprak maandagavond 18 januari op de Huis te Landelaan politieagenten aan, omdat hij had gezien hoe een man zijn vriendin aan haar haren over straat had gesleurd. De voorbijganger had de man op zijn gedrag aangesproken, maar werd gesommeerd om weg te gaan omdat hij anders problemen zou krijgen. Hierop waarschuwde de man de politie. Agenten die zagen dat de vrouw lichte verwondingen had aan haar gezicht hielden de gewelddadige man aan. De 40-jarige Rijswijker werd ingesloten op een politiebureau.

Vader en kind te water
Honselersdijk/Westland Een 32-jarige vader en zijn 3-jarige dochtertje maakten maandagavond 18 januari enkele angstige momenten door. De man zat met zijn dochter in de bus en wilde op de Middel Broekweg uitstappen. Bij het verlaten van de bus kwam de buggy waarin het meisje zat, klem te zitten tussen de deuren. Vader trok aan de buggy en - toen de deuren plotseling open gingen - viel hij met zijn dochter van het talud. Zij belandden in het water, ongeveer anderhalve meter lager gelegen. Een passagier schoot hen te hulp; hij sprong het water in en kreeg het meisje vrijwel direct weer op het droge. De buschauffeur ontfermde zich vervolgens over het kind. De GGD keek haar en haar vader na en bracht hen thuis. De buggy en hun persoonlijke spullen werden eveneens uit het water gehaald.

Actie tegen auto-inbraken
Naaldwijk/Westland - Maandag 18 januari hielden politieagenten in het centrum van Naaldwijk een preventieactie om het aantal auto-inbraken tegen te gaan. Tussen 15.30 en 18.00 uur werden op het Wilhelminaplein, Emmaplein, parkeerterrein van de supermarkt, het Van Tijnplein en op en om het winkelcentrum, bijna 1000 mensen benaderd. Zij kregen een folder met preventietips en een felgele hanger die zij in hun auto kunnen hangen. De politie zal in de nabije toekomst vaker preventieacties houden, om mensen bewust te maken van wat zij zélf kunnen doen om een inbraak in hun auto tegen te gaan.

Babbeltruc
Pijnacker Nootdorp Een tot nu toe onbekend gebleven man probeerde 18 januari omstreeks 19.50 uur binnen te komen bij een bewoonster van de Sleutelbloem. Door zich voor te doen als medewerker van de Nuon legde de man contact en met een smoes over de jaarrekening probeerde hij binnen te komen. De man had het volgende signalement: ongeveer 19 jaar oud, donker blond krullend haar. De man droeg een driekwart jas en was ongeveer 175 lang. Ook droeg de man een badge met daarop Nuon. De bewoonster liet de man niet binnen.
Politie Haaglanden waarschuwt nadrukkelijk voor deze vorm van criminaliteit. Veel mensen denken dat dit hen niet zal overkomen''. Toch loopt iedereen - jong en oud - de kans om slachtoffer te worden van een babbeltruc.
Het is dus zaak goed op te letten als u wordt aangesproken door een onbekende. Laat nooit zomaar een onbekende in uw woning binnen. Vraag om legitimatie en controleer dat. Laat de onbekende tijdens de controle buiten staan en doe (of laat) de voordeur dicht. Bewaar geen grote contante geldbedragen thuis en geef nooit uw pincode af. Ook niet als iemand van de bank of de politie belt of voor uw deur staat. Geen enkele officiële instantie zal u ooit om uw pincode vragen. Probeer zo snel mogelijk op te schrijven hoe de mensen eruit zagen die bij u aan de deur zijn geweest en bel onmiddellijk de politie, ook als ze niet bij u binnen zijn geweest. Het telefoonnummer is 0900-8844.

Zoetermeerse gewond bij aanrijding
Zoetermeer - Bij een aanrijding 18 januari omstreeks 07.45 uur op de Albert Schweitzersingel raakte een 37-jarige fietster uit Zoetermeer gewond. Een 60-jarige automobilist uit Zoetermeer zag het slachtoffer over het hoofd, een aanrijding was het gevolg. Het slachtoffer raakte gewond aan haar enkel en heeft zich in het ziekenhuis onder doktersbehandeling gesteld.