Politie Flevoland

Ook in 2010 regionaal aanpak hennep

Flevoland, 19-01-2010 o Het team van het Regionaal Coördinatiepunt Aanpak Hennep van politie Flevoland heeft in de tweede week van dit jaar zeven ruimingen verricht. Bij deze ruimingen zijn ruim 2600 hennepplanten en 30 hennepstekken aangetroffen en geruimd. De plantages zijn aangetroffen in twee bedrijfspanden en in een woning in Almere, in drie woningen in Lelystad en in een woning in Emmeloord. In vijf gevallen is er sprake van een illegale elektriciteitsaansluiting.

Niet alleen het kweken van hennep is strafbaar. Een hennepplantage zorgt ook voor overlast en gevaarlijke situaties. Jaarlijks ontstaan er branden door kortsluiting en oververhitting bij hennepplantages. Het Regionaal Coördinatiepunt Aanpak Hennep bevordert de integrale aanpak van illegale hennepteelt in Flevoland. Zij begeleiden o.a. ruimingen en zijn het contactpunt voor externe partners zoals het Openbaar ministerie, de belastingdienst, woningbouwcorporaties en de beheerders van het elektriciteit- en gasnet.

Overlast van een hennepkwekerij of het vermoeden van een kwekerij bij u in de buurt? Bel: 0900 88 44 of Meld misdaad anoniem via 0800 7000