Wageningen Universiteit en Researchcentrum Koeien & Kansen zoekt nieuwe deelnemers

19 jan 2010

Om te blijven vernieuwen en uitdagen, zoekt het project Koeien & Kansen een aantal nieuwe deelnemers. In de dit jaar te starten nieuwe projectfase ligt de nadruk op broeikasgassen, ammoniak, fosfaat en kunstmestvervangen, aspecten die van belang zijn bij een toekomstig milieubeleid. Koeien & Kansen wil daarbij de melkveesector en het beleid helpen om te komen tot een kosteneffectief mestbeleid. Effectief in de zin van aanvaardbare milieubelasting en zonder extra kosten.

Het project vraagt gemotiveerde melkveehouders die vanuit een open en nieuwsgierige houding oplossingsgericht aan de slag willen met de bovengenoemde milieuthema's. De veehouders moeten tijd willen nemen voor onderzoek, registratie, discussie en communicatie. Daarbij moeten ze ook open zijn over de bedrijfsvoering en de technische resultaten. Bedrijven moeten minimaal gemiddeld van omvang zijn en toekomstgericht. Een specifieke grondsoort is niet vereist. Dus ook bedrijven op klei- en veengrond worden van harte uitgenodigd om te reageren!

Concurrerend bedrijf
Koeien & Kansen biedt een inspirerende ondernemersomgeving met een nationaal en internationaal netwerk van veehouders, onderzoekers, adviseurs, beleids- en sectorvertegenwoordigers. Opereren in dit netwerk helpt veehouders een concurrerend, toekomstgericht bedrijf te ontwikkelen. Uitgangspunt is een maatwerkaanpak voor de genoemde milieuthema's. Daarvoor biedt het project onder andere gerichte begeleiding. Nieuwe deelnemers zullen ook deel uitmaken van het onlangs gestarte Europese project DAIRYMAN.

Reageer voor 1 februari
Geïnteresseerde melkveehouders worden uitgenodigd om in een beknopte beschrijving aan te geven, waarom ze geschikt zijn om deel te nemen aan Koeien & Kansen. Daarbij moeten ze, naast naam en adres, ook wat relevante bedrijfsgegevens zoals quotum, oppervlakte, aantal dieren, grondsoort, bouwplan en rantsoen vermelden. Reacties kunnen tot 1 februari via de mail gestuurd worden naar info@koeienenkansen.nl Meer informatie is verkrijgbaar bij de projectleider Michel de Haan, 0320 â 293412.

Contact
Michel de Haan
Tel. 0320 â 293 412

(c) 2010 Wageningen UR.