Gemeente IJsselstein


Familietheaterrondleiding in Stadsmuseum IJsselstein

Datum: dinsdag 19 januari 2010
Kies de Grootste IJsselsteiner van de 18e eeuw tijdens een theaterrondleiding in het Stadsmuseum.

In het Stadsmuseum kunt u tot en met 11 april een prachtige verzameling portretten bewonderen van hooggeplaatste IJsselsteiners uit de 18e eeuw. Maar wie waren deze mensen eigenlijk? Wat waren hun geheimen, welke avonturen hebben zij beleefd en wat hebben zij voor de stad gedaan?

Verhalenverteller Johannes
U kunt dat allemaal ontdekken tijdens een van de bijzondere theaterrondleidingen in de tentoonstelling `Woonplaats voor Fatsoendelijke luijden - De Baronie van IJsselstein tussen 1670 en 1820'. Verhalenverteller Johannes neemt u mee terug in de tijd en brengt de schilderijen tot leven. U maakt mee hoe IJsselstein eerst bijna ten onder gaat aan de misdaad, en daarna aan de keurigheid. En hoe alles uiteindelijk toch nog goed komt.
Grootste IJsselsteiner 18e eeuw
De theaterrondleidingen duren ongeveer 45 minuten en zijn geschikt voor iedereen vanaf ca. 9 jaar. Het leuke is: u heeft zelf het laatste woord. Aan het eind van de rondleiding kiest u samen met de rest van het publiek de Grootste IJsselsteiner van de 18e eeuw.

Data: zondag 24 januari, zondag 7 maart en in het Nationaal Museumweekend op zondag 11 april tussen 13.00 en 17.00 uur.

Bezoekadres Stadsmuseum Walkade 2, 3401 DS IJsselstein, tel. (030) 688 6800, www.stadsmuseum.nl. Open: dinsdag t/m zondag, 13-17 uur.