Gemeente Overbetuwe


logo

Wilt u met ons de belangen behartigen van vele Overbetuwse inwoners?

Gezocht: leden voor Cliëntenraad WMO

De Cliëntenraad WMO adviseert gemeente Overbetuwe op alle onderdelen van de Wet maatschappelijke ondersteuning. Dit is een brede wet met veel doelgroepen. Daarom heeft de Cliëntenraad de onderwerpen (prestatievelden) onderling verdeeld op basis van kennis en affiniteit. We zoeken met name, maar niet uitsluitend, nieuwe leden die affiniteit hebben met jeugd, verslavingszorg en vrouwenopvang. Naast advisering van de gemeente, vervullen wij ook een âombudsfunctieâ voor klachten/problemen in breder verband.

Functie-inhoud

De Cliëntenraad WMO vergadert één keer per maand. Ieder lid heeft zijn eigen âspecialiteitâ. U verdiept zich hierin, volgt de ontwikkelingen en informeert de overige Cliëntenraadleden. Samen formuleren wij ons advies richting gemeente Overbetuwe.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken gemotiveerde mensen die iets willen doen voor de medemens. U beschikt over de volgende kwaliteiten:

* U kunt denken in processen;

* U heeft zicht in de gemeente en gemeentelijke processen;
* U kunt goed analyseren;

* U heeft een breed blikveld;

* U kunt werken in teamverband;

* U heeft affiniteit met de doelgroepen.

We kunnen meerdere nieuwe leden gebruiken. Wij nodigen daarbij ook nadrukkelijk vrouwen uit om te reageren. Dit voor een betere balans in onze samenstelling.

Hoeveel tijd bent u hieraan kwijt?

Het lidmaatschap van de Cliëntenraad kost u 5 - 10 uur tijdsbesteding per maand. Deelnemen aan de Cliëntenraad is vrijwilligerswerk. U krijgt wel een onkostenvergoeding.

Heeft u interesse?

Neem dan contact op met de Cliëntenraad. U kunt bellen met de voorzitter, de heer R. Keuken op telefoonnummer 06-533 535 36. U kunt ook mailen naar clientenraad.wmo.ovb@live.nl.