Gemeente Overbetuwe


Genomineerden âSchoonste Kern van Overbetuwe 2009â bekend!
---

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar vindt de verkiezing plaats van de Schoonste Kern van Overbetuwe. Gedurende het jaar organiseren dorpsraden, verenigingen en wijken allerlei acties om zwerfafval te verwijderen. Gemeente Overbetuwe faciliteert deze acties met prikstokken en grijpers, afvalzakken en door het ophalen en gratis afvoeren van het verzamelde vuil. De gemeente waardeert enorm de inzet van de inwoners. Op deze manier ontstaat bewustwording van ons eigen gedrag: vuil op straat gooien hoort niet!

Verkiezing

De jury, bestaande uit wethouder Jan Walraven en raadsleden Michael van de Boogaart en Jan Meijer, heeft een vijftal genomineerden gekozen. In zes kernen zijn acties uitgevoerd in het kader van âOverbetuwe Schoonâ. De volgende initiatiefnemers zijn de jury in het bijzonder opgevallen:

* De Eshof; deze Elsterse woonwijk pakt jaarlijks de wijk en het speelveldje aan.

* De Rietvoorn; deze Hengelsportvereniging maakt jaarlijks beide kanten van de Linge schoon over een groot gebied.
* Scouting Zetten; ieder jaar gaat de scouting het Hemmense bos in om hier zwerfafval te verwijderen.

* De Woerden; deze Herveldse woonwijk maakt er ook een jaarlijkse gewoonte van om met elkaar de buurt schoon te maken op de Landelijke Opschoondag.

* De Zonnepoort; deze basisschool in Elst heeft met 37 jonge leerlingen de omgeving van de school schoongemaakt.

De jury vond het moeilijk om een keuze te maken. Eigenlijk vonden ze iedereen winnaars! Hoe kan je voorbij gaan aan een dorp als Randwijk waar de dorpsraad twee keer per jaar met veel (vooral jonge) inwoners de straat op gaat? Of aan Driel waar op de Landelijke Opschoondag zoân 50 inwoners op de been waren? En zo kunnen we nog wel even doorgaan!

Prijsuitreiking

De winnaar van de Schoonste Kern van Overbetuwe 2009 wordt bekend gemaakt tijdens de raadsvergadering van 26 januari. Er zijn drie prijzen te vergeven: de winnaar krijgt een geldbedrag van ⬠1.000,-. Ook wordt via een bord in de betreffende kern aangegeven dat het de winnaar is. De tweede en derde prijs is een geldbedrag van ⬠500,-. Burgemeester Tuijnman maakt de winnaars bekend en reikt de prijzen uit. Na afloop van de bekendmaking is een informele borrel in het gemeentehuis voor iedereen die heeft meegewerkt aan âOverbetuwe Schoonâ.

Landelijke opschoondag

Dit jaar is de Landelijke Opschoondag op zaterdag 20 maart. Binnenkort leest u hierover meer in Hét Gemeentenieuws.