Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 19-01-2010

Veelpleger liefhebber van chocolade

BREDA: In een supermarkt aan de Cypresstraat is maandagavond een 56-jarige Bredanaar betrapt op het stelen van twee repen chocolade. Een medewerker zag dat de dief twee repen chocolade uit een rek pakte en in zijn zak stopte. Vervolgens liep hij naar buiten. Daar werd hij tegengehouden.

Aan het bureau gaf hij toe dat hij al twee keer eerder uit dezelfde winkel chocoladerepen had gestolen. Dit is ook op bewakingsbeelden te zien. De 56-jarige dief is een veelpleger. Hij is daarom conform de afspraken met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.

Automobilisten kijken te diep in het glaasje

BREDA: De politie heeft maandagavond omstreeks 20.30 uur op de Slingerweg een 44-jarige Bredanaar betrapt op het rijden onder invloed. De bestuurder werd door de politie aan de kant gezet omdat hij zonder verlichting reed. Hij blies 770 ugl, ruim drie keer het toegestane maximum van 660 ugl. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. De bestuurder verklaarde vier blikjes bier gedronken te hebben.

ETTEN-LEUR: Een 29-jarige vrouw uit Etten-Leur is vannacht ook aangehouden voor het rijden onder invloed. Zij werd omstreeks 01.00 uur op het Beatrixpark aangehouden. Agenten zagen haar met hoge snelheid tegemoet rijden over de Spoorlaan. De agenten keerden en wilden de bestuurster een stopteken geven. Vermoedelijk wilde ze de controle vermijden want ze verhoogde haar snelheid en reed tegen de rijrichting in. Voor dat laatste heeft ze ook een bekeuring gekregen. Ze blies 265 ugl. Ze had naar eigen zeggen vier glaasjes rosé
gedronken.

Bredanaar betaalt openstaande boetes

BREDA: Agenten hebben maandagavond op de Tramsingel een 45-jarige Bredanaar gecontroleerd die gesignaleerd bleek te staan in het opsporingsregister. De man had nog 3 boetes van het CJIB open staan. Hij heeft de boetes, een bedrag van 534 euro betaald, waarna zijn auto is terug gegeven.

Brandje in schuur met kalveren

ETTEN-LEUR: Vannacht heeft omstreeks 05.45 uur een kleine brand gewoed in een schuur aan de Bollendonkseweg. Rond 05.45 uur brak daar brand uit in een stal met kalveren. De boer vertelde dat hij vermoedt dat een ziek kalf is gaan lopen en daarbij een warmtelamp omver heeft gelopen. Hierdoor is er stro in brand gevolgen. De landbouwer is wakker geworden van een klap en direct gaan blussen. Op het moment dat de agenten ter plaatse kwamen was de brand al geblust. Wel rookte nog het een en ander na. Twee kalveren zijn als gevolg van de (brand) wonden overleden.

Politie onderzoekt inbraak winkel

BREDA: Vannacht werd omstreeks 04.00 uur een inbraak gemeld in een winkel aan de Donk. Ter plaatse zagen de agenten dat de toegangsdeur van een winkel was open gebroken. Uit de kantoorruimte is een kluisje gestolen. Een buurtbewoner heeft gezien dat de dader vermoedelijk achterop een scooter is gaan zitten, waarop een handlanger zat. Zij zijn weggereden in de richting van de Heienlangdonk.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 19-01-2010 11:28 | © Regio Midden en West Brabant |