Politie IJsselland

Drie inbrekers aangehouden voor meerdere zaken

Wijhe, 19-01-2010

In de maanden november en december 2009 en januari 2010 hield de politie drie mannen aan die verdacht worden van acht inbraken en drie pogingen tot inbraak bij verschillende instellingen en bedrijven in Wijhe. De inbraken vonden plaats in de periode van juni 2009 tot en met november 2009. De buit bestond veelal uit computerapparatuur en geld. Daarnaast gingen de inbraken gepaard met de nodige braakschade. Er werd een uitgebreid rechercheonderzoek gestart naar de zaken.

Naar aanleiding van een tip kon een 24-jarige man uit Wijhe aangehouden worden. Zijn woning aan de Wiederhorsten werd doorzocht en daarbij werd computerapparatuur aangetroffen afkomstig van een school in Wijhe, waar in november 2009 tweemaal was ingebroken. De verdachte werd na zijn aanhouding ingesloten en zit op dit moment nog vast. De aangetroffen goederen werden terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaar.

Gedurende het onderzoek werden nog twee verdachten aangehouden: een 19-jarige en 24-jarige Wijhenaar. Zij zouden ook betrokken zijn bij het plegen van de inbraken en pogingen tot inbraak. De 19-jarige zit op dit moment nog vast.