Gemeente Veenendaal


Extra inspectie en herstel wegen en fietspaden

De laatste weken is er vanwege de gladheid regelmatig zout gestrooid op de Veenendaalse wegen en fietspaden om de veiligheid van de weggebruikers zo goed mogelijk te kunnen waarborgen. Dit zout zorgt in combinatie met lichte dooi en weer opvriezen voor schade aan het asfalt. Er ontstaan soms in korte tijd flinke gaten in het wegdek. Het levert vooral voor de meer kwetsbare weggebruikers zoals fietsers en motorrijders extra gevaar op.

De afdeling Wijk- en Stadsbeheer van de gemeente Veenendaal, verantwoordelijk voor het onderhoud van de wegen, voert daarom tijdelijk extra veiligheidsinspecties uit. Wekelijks wordt er gecontroleerd of het wegdek nog voldoende veilig is. De gaten en sleuven worden met spoed gerepareerd. Dit is in feite een noodreparatie; na de winter worden deze plekken tijdens het planmatig onderhoud opnieuw aangepakt.

Â
Meldingen
Omdat er met deze weersomstandigheden telkens op andere plekken spontaan gaten kunnen ontstaan, is het goed om ook meldingen van inwoners te krijgen. Wij verzoeken u daarom om gaten in het asfalt te melden bij de gemeente Veenendaal, telefoon (0318) 538 538. Er zal u gevraagd worden de locatie zo goed mogelijk aan te geven. De straatnaam en het dichtstbijzijnde huisnummer zijn meestal voldoende.