Gemeente Breda

Realisatieovereenkomst De Mandt Teteringen ondertekend

Maandag 18 januari jongstleden hebben wethouder van Onderwijs Henk Snier en het ontwikkelconsortium DMV Architecten en Bouwgroep Moonen de realisatieovereenkomst
voor De Mandt in Teteringen ondertekend.

Daarmee kan de bouw van multi functionele accommodatie (MFA) De Mandt van start.

Â

Om de bouw van De Mandt te bespoedigen, heeft het college van burgemeester en wethouders eind september vorig jaar het besluit genomen om De Mandt in twee fases te realiseren en om de verkeersontsluiting rondom de accommodatie vervroegd aan te leggen voor een betere bereikbaarheid. Omwonenden drongen al eerder aan op een goede bereikbaarheid en ontsluiting van zowel het bouw- als het bestemmingsverkeer. Over dit onderwerp vindt op dinsdag 19 januari een bewonersbijeenkomst plaats in ât Web. Zowel tijdelijke als definitieve verkeersontsluitingen en eventuele extra aanvullende verkeersmaatregelen komen dan aan bod.

Â

Op 17 december jongstleden ging de gemeenteraad akkoord met het voorstel van het college om ruim ⬠16 miljoen vrij te maken om de bouw van de Multifunctionele Accommodaties De Mandt en Om de Haenen te starten en om de tijdelijke huisvesting van De Springplank en de bouw van de Nutsschool mogelijk te maken.

Â

De verwachting is dat de bouw van de Mandt rond augustus 2010 kan starten en dat de oplevering eind 2011 kan plaatsvinden. In afwachting daarvan wordt basisschool de Springplank gevestigd aan de Branderij in Teteringen (Bouverijen).

Â

Breda, 18 januari 2010