Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.30 uur

Utrecht, 19-01-2010

Man aangehouden

HOOGLAND Een 52-jarige man uit Hoogland is aangehouden op verdenking van het bezit van hennep.

Politiemensen roken maandag 18 januari omstreeks 10.25 uur een sterke henneplucht bij een perceel aan de Bunschoterstraat. In verschillende ruimtes in de woning troffen de politiemensen hennep aan. Het ging in totaal om ruim 90 hennepplanten en ruim anderhalve kilo gedroogde henneptoppen. Daarnaast troffen de politiemensen resten aan van een geoogste hennepkwekerij waar vermoedelijk ruim 200 hennepplanten moeten hebben gestaan.

Er bleek ook sprake van diefstal van elektriciteit. De hennepplanten en henneptoppen zijn in beslag genomen en afgevoerd. Alle apparatuur is afgevoerd en vernietigd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brand in auto

AMERSFOORT Op maandag 18 januari omstreeks 17.30 uur brak er brand uit in een geparkeerde personenauto op de Goudoeverstraat.

Een buurtbewoner trachtte nog met eigen blusmiddelen de vlammen te doven, maar dat lukte niet waarop de brandweer ter plaatse kwam. De brandweer wist het vuur snel te blussen. De auto liep door de brand schade op. De politie startte een onderzoek naar het ontstaan van de brand. De eigenaar van de auto heeft aangifte van brandstichting gedaan.

De politie roept getuigen op zich te melden via het bureau Amersfoort of via het telefoonnummer 0900-8844. Als u anoniem wilt blijven, dan kunt u ook uw informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.

Rijbewijs ingevorderd

AMERSFOORT Het rijbewijs van een 51-jarige automobilist uit Lienden is ingevorderd.

De man werd maandag 18 januari betrapt op een snelheidsovertreding. Omstreeks 09.30 uur haalde de automobilist op de Amsterdamseweg met hoge snelheid een onopvallend videovoertuig van de politie in. De politiemensen volgden hierop de man en voerden een trajectmeting uit. Hieruit bleek dat de man met een gemiddelde snelheid van 101 km/u reed waar 50 km/u is toegestaan.

Het in beslag genomen rijbewijs en het opgemaakte proces-verbaal worden voor verdere behandeling overgedragen aan het Openbaar Ministerie.