Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 12.15 uur

Utrecht, 19-01-2010

Politiebureau Leersum gesloten voor publiek

LEERSUM Per 1 februari 2010 is het politiebureau van Leersum aan de Rijksstraatweg 90 gesloten voor publiek.

Uit een evaluatie blijkt dat door onder andere de mogelijkheid van het doen van aangifte via internet het bureaulagere bezoekersaantallen kent. Dat is de reden dat deze beslissing is genomen. Inwoners kunnen per 1 februari dagelijks terecht op het politiebureau in Driebergen (iedere werkdag geopend van 08.30 uur tot 12.00 uur), of op het politiebureau in Doorn (dinsdag, woensdag en donderdag van 13.00 tot
16.00 uur en op woendag van 18.00 tot 20.00 uur).

Aangifte via internet
Om wachttijden overdag te voorkomen, is er de mogelijkheid om op afspraak aangifte te komen doen. Voor burgers die minder mobiel zijn, worden er mogelijkheden gecreëerd om aan huis aangifte te doen. Voor een groot aantal feiten, kan ook via internet aangifte gedaan worden.

Bereikbaarheid
De politie is 24 uur per dag bereikbaar. Voor spoedeisende, heterdaad of verdachte situaties moet 1-1-2 gebeld worden. Voor alle overige zaken is de politie via 0900-8844 bereikbaar. Voor meer informatie over bereikbaarheid en aangifte doen, kijk op internet www.politie.nl

Man aangehouden

DOORN Een 20-jarige man uit Doorn is aangehouden op verdenking van het plegen van schennis.

Bij de politie was op maandag 18 januari omstreeks 15.20 uur de melding binnengekomen dat een man dit feit had gepleegd op de Buurtweg ten overstaan van een vrouw. Diverse politie-eenheden stelden een onderzoek in.

Kort daarna kwam informatie dat de man richting de voetbalvelden was gelopen, nadat hij had getracht zich achter autos te verstoppen. Een ruiter sprak de zoekende politiemensen aan en wees hen dat de man richting de Buntweg was gerend. Bij het zoeken naar de man werd een surveillancehond ingezet. Na enige tijd kwam een man, die voldeed aan het signalement, een bosperceel uitgelopen, waarop hij werd aangehouden.

De man werd ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.